Начало Автомобили Audi A1 влиза в производство

Audi A1 влиза в производство

227
0

Екстериор

Новото Audi A1 се отличава със силова и характерна визия. Изразително заоблената раменна структура, цветно открояващи се линии на покрива и необикновено силно наклонената C- конзола правят силуета на А1 неповторим.

Размерите на новото A1 давят ясна представя за динамичната му линия: дължината е 3,95 м., ширината 1,74 м, височината 1,42 м. Междуосието е 2,47 м.

Предната визия еднозначно показва, че А1 е част от голямото семейство на Audi, като едновременно с това въвежда собствени акценти и новости. Радиаторна решетка е перфектно интегрирана и представя ново звучене на Singleframe- дизайна чрез скосените горни ъгли.

Тридимензионално оформените фарове също допълват своеобразната визия на модела. Във фронтален ракурс се създава усещането за увереност и решителност на автомобила. Вътрешната структура на фаровете е изградена под формата на крило. Както при всеки модел на Audi, така и при А1, дневната светлина е част от серийното оборудване. Опционалните фарове Xenon plus са изградени от светодиоди, които изглеждат като хомогенен светлинен сноп следващ извивката на крилото.

Въздействието на страничната визия се постига чрез леко повдигнатите линии, които оптически издължават модела във височина. Линията на предния капак е последователно продължена под страничните прозорци до задната част на автомобила. Таванът е спортно оформен. По желание може да бъде лакиран в някои от четирите контрастни цвята. Извивката му се слива логически с C- конзолата, която е по-равна от тази на Coupé и придава динамика на задния силует. Той е силно подчертан от задния спойлер.

Задния капак е оформен така, че да подчертава ширината на задната визия. Ширината на капака е ексклузивна новост в компактния сегмент. Дизайнът на задните светлини е цялостен и отново допълва ширината. В комбинация с ксенон те могат да бъдат изработени и с LED технология.

Интериор

Дизайна на средната конзола е издължен и наподобява този на яхта. Тук са интегрирани някой от важните инструменти за управление. Устройството за управление на климатика и трите цилиндрично оформени регулатори на опционалната автоматична система поставят нови акценти в интериора на борда на A1.

В арматурното табло са разположени и устройствата за управление на радио системата и MMI системата. MMI дисплеят, който в комбинация с Radio concert е част от серийното оборудване, е скрит в таблото и се повдига нагоре при натискане на бутон. Тази интеграционна специфика е идеална за бързо прочитане на данните от системата и е особеност за интериора в този клас.

Инструментите са изградени елегантно в chrono оптика с големи овални повърхности, черни циферблати, червени стрели, бели скали и цифри. Вечер те са осветени в бяло, а бутоните в червено.

Чрез LED- пакета за вътрешно осветление A1 предлага за първи път 100% LED- технология за интериора. Не само осветлението на вратите и тавана, но и светлината за четене, тази в областта на долната част на седалките и светлината в огледалото на сенника, са изградени от LED технология.

Ефективност

Спортна визия, прецизност и младежки дух оформят интериора на Audi A1. При създаването на таблото с инструменти дизайнерите са вдъхновени от дизайна на самолетите. Четирите овални и издължени въздухоотвори наподобяват турбините на джет.
Рекуперация
Рекуперационната система преобразува кинетичната енергия в момент на инерция в електрическа енергия. Съхраняването на електрическа енергия от междинната фаза в акумулатора освобождава алтернатора от натоварване и води до икономия на гориво.
Start-Stop система
Старт-стоп системата намалява разхода на гориво и вредните емисии чрез изключване на двигателя при престой. Когато водачът на автомобила спре на светофар, изключи от скорост и отпусне съединителя, системата изключва двигателя. Ако се натисне съединителят, двигателят стартира отново. Системата работи перфектно и със седем степенната скоростна кутия S tronic.
S tronic
Системата с двоен съединител на Audi обединява комфорта на модерния автоматик с динамиката и ефективността на стандартна система за смяна на скоростите. S tronic сменя скоростите за части от секундата без чувствително прекъсване на тягата. Системата е изградена от лека конструкция с общо тегло от 70 кг., което води до намаляване тежестта на автомобила. Тя работи с два сухи съединители и това повишава нейната ефективност.
Бордови компютър с програма за ефективност
Бордовият компютър с програма за ефективност работи съвместно с информационната система за водача. Той показва данните за разхода на гориво и дава съвети за икономично каране. Уголемено изображение на скоростната кутия сигнализира на водача, кога трябва да смени скоростта. Друга функция на бордовия компютър дава информация, кои потребители на енергия в автомобила, като системата за климатика или нагряването на стъклата, са активни и какво е тяхното потребление на енергия.

Оборудване
Изключителен комфорт
Особено голямо внимание е отделено в областта на светлината и видимостта. Асистентът за дълги светлини разпознава с помощта на камера други автомобили и осветени местности по пътя и превключва автоматично между дълги и къси светлини. Асистентът за дълги светлини е в комбинация със сензори за дъжд и светлина, които се поръчват и самостоятелно. Панорамният покрив осигурява достъп на светлина и свеж въздух във вътрешното пространство. Комфортният ключ отключва вратите при докосване на дръжката и стартира двигателя чрез натискане на старт- стоп бутона.
Част от оборудването на новото А1 са алармената система, LED светлинен пакет за вътрешното пространство, отопляеми външни огледала, система за електронно регулиране на скоростта, ски сак, преден подлакътник, отопление на предните седалки, климатик, комфортен автоматичен климатик, мултифункционален спортен кожен волан. Audi предлага и помощна система за паркиране в две версии и голям избор на Infotainment системи. Той започва от системата Radio concert, пакета за навигация и достига до високо технологичната система за управление MMI Navigation plus и системата за звука Bose Surround Sound System.

Динамичен изглед
Екстериорният S line пакет прави излъчването на А1 още по-динамично, благодарение на детайли като ръбести прагове и спойлер на покрива.
А1 предлага нова lifestyle концепция от цветове и материали. По Ваше желание елементи като плата на седалките, материала около въздухоотводите и покритието в отделението за предмети на вратите, могат да се открояват в експресивни цветове.
Quattro GmbH предлага различни пакети: S line пакет, Audi exclusive line. Програмата за индивидуално оформление Audi exclusive line предлага на клиентите множество възможности, както в областта на интериора, така и в областта на екстериора.