Начало Автомобили Audi A3 TDI quattro

Audi A3 TDI quattro

120
0

Audi подготвиха своя втори прототип Clubsport Quattro за последните две години, като новата им рожба е изцяло новия А3 TDI Clubsport Quattro, която би трябвало да бъде показана по време на тазгодишното 27-мо издание на тунинг шоуто в Лейк Вьортер, Австрия. Миналата година компанията от Инголщад представи прототипа TT Clubsport Quattro, а миналата седмица в медийното пространство се появиха и шпионски снимки на бъдещ сериен модел. Дали и новият прототип на базата на А3 ще достигне до серийно производство остава въпрос, но определено автомобилът е оборудван с някои екстри, които спокойно може да се появят в някои бъдещи модели.

Под предния капак има 2-литров TDI двигател с мощност от 224 к.с. и въртящ момент от 450 Нм. Това е напълно достатъчно, за да може автомобилът да ускорява до 100 км/ч със старт от място за само 6.6 секунди. Максималната скорост според официалните данни е 240 км/ч. Разбира се, щом има думичката Quattro, то е пределно ясно, че въртящият момент се предава и към четирите колела. Това става посредством шестстепенна ръчна трансмисия, в която доминират алуминиеви компоненти и е облечена съответната ултралека „опаковка”.

И за да може екстериорът да бъде в унисон с предлагания потенциал, инженерите са добавили нов заден спойлер в стил DTM, по-широки калници, които да побират големите 20-инчови лети джанти, както и агресивни предна и задна броня със съответните уголемени въздухозаборници и дифузьори.

Спирачната сила на предните колела се упражнява от шестточкови апаратчета, които захапват керамичните дискове. Иначе една от наистина хитрите и новаторски системи е т.нар „Driving Dynamics System”, която позволява на водача по свой избор да решава характеристиките на работа на педала за газта, на звука от системата за отработени газове, на помощниците в системата за управление, работата на ESP системата, както и настройките на магнитните амортисьори.