Начало Автомобили Audi купува патенти в областта на горивните клетки от Ballard Power Systems

Audi купува патенти в областта на горивните клетки от Ballard Power Systems

41
0

Audi AG придобива от Ballard Power Systems Inc. пакет от патенти в областта на горивните клетки. Наред с това концернът Volkswagen удължава договора за съвместна дейност с канадските специалисти в областта на щадящи околната среда способи за добив на енергия до 2019 година.

Благодарение на закупуването на новите патенти, разработването на задвижвания с горивни клетки от Audi, Volkswagen и целият концерн Volkswagen получават нов, мощен импулс. Ето какво казва по темата проф. д-р. Улрих Хакенберг, ръководител на развойната дейност в AUDI AG и отговорник за стратегическото развитие на всички марки в рамките на концерна Volkswagen: „Audi придобива изключително важни от стратегическа гледна точка патенти, като от тях в бъдеще ще могат да се възползват всички марки в рамките на концерна. По този начин ние си осигуряваме ценно ноу-хау, което ще даде нов мощен импулс в разработването на технологии в тази област.“

Ballard Power Systems Inc. е компания със седалище в Бърнаби (Канада) и е едно от водещите имена в областта на горивните клетки в световен мащаб. Ballard предлага разнообразни продукти, свързани с добиването на енергия по щадящи околната среда способи и традиционно работи в сътрудничество с водещите имена в индустрията при разработването на новите си технологии.