Начало Автомобили Audi доведе Карл Лагерфелд в България

Audi доведе Карл Лагерфелд в България

145
0

Изложбата „Калейдоскопичен образ на един автомобил” гостува в София по повод откриването на новия шоурум на Ауди
Главният герой във фото сесията на модния гуру е спортният Audi R8

Новият шоурум на Ауди в София ще бъде домакин на фотоизложба на прочутия моден дизайнер Карл Лагерфелд. Експозицията, наречена „Калейдоскопичен образ на един автомобил” представя новия спортен модел на Ауди R8 през погледа на модния дизайнер. Лагерфелд фрагментира образа на автомобила чрез обектива. Крайният ефект е картина, пресъздаваща колата, гледана през калейдоскоп. Монохромната фотография допринася за по-силното звучене на изчистения и стилен дизайн на марката.
Изложбата с фотографиите на Карл Лагелфелд ще бъде представена по повод откриването на новия шоурум на Ауди “Порше София Запад”, което ще се състои на 20 септември 2007 г. Шоурумът се намира на бул. „Европа” 447, преди разклона за Божурище. Експозицията ще бъде на разположение на любителите на стойностното изкуство и на хубавите коли до 23 септември 2007 г.
София е поредния град домакин на арт събитието. За първи път фотографиите на Лагерфелд бяха изложени в Ауди Форума в Ню Йорк през май тази година по време на автомобилното изложение. След това тя гостува в столицата на Унгария Будапеща.
Лагерфелд е използвал за декор на фото сесията на Ауди R8 местност в Южна Франция, близо до Сен Тропе. Зад волана на Audi R8 е най-скъпо платеният американски фотомодел Бред Кренинг.
Модният дизайнер за първи път избира автомобил за обект на своя фотосесия. Това е премиерният и за главния дизайнер на Volkswagen Group – Валтер де Силва автомобил – Ауди R8. Според де Силва дизайнът на новият модел е олицетворение на „абсолютния спортен дух”. Нетрадиционната интерпретация на Карл Лагерфелд придават на екстериора и интериора на Ауди R8 интересно и вълнуващо звучене.