Начало Други Ауди е официалният превозвач на състезателките от Световната купа по ски в...

Ауди е официалният превозвач на състезателките от Световната купа по ски в Банско

37
0

В началото на този месец премина поредното предизвикателство на ски сезон 2008/2009 – световният шампионат при алпийските дисциплини във френския Val d´Isere. Сега погледите на всички ски фенове са насочени към предстоящите решаващи стартове за световната купа, които ще се състоят от 27 февруари до 01 март 2009 г. При жените те ще се проведат в Банско, а при мъжете – в Краняска гора, Словения.

За седма поредна година Audi е основният спонсор на събитието, наречено Audi FIS Ski Weltcup. Това е само един от многобройните ангажименти за подпомагане на международния зимен спорт, поети от немската марка.

Порше БГ” – официалният вносител на Ауди за България, предоставя на световните ски състезателки флота от 8 динамични и луксозни автомобила – SUV моделите Q7 4.2 TDI и Q5 3.0 TDI, като и луксозната спортна лимузина S8 5.2 FSI.

Както при всеки старт, така и в Банско, най-известното ски състезание в света има нова трибуна на финалната права, както и голям 50 qm екран, разположен на 25 м след финала, които се грижат за перфектната видимост на всички зрители. Сред вълнуващите видео материали ще бъде и този за световната премиера на Audi S4 с акцент върху нововъведението при технологията quattro ® със спортен диференциал и паралела между карвинг ските и задвижването при Audi.

За всеки старт, директно на пистата се разполагат и четирите кръга, символ на немската компания. Състезателите стартират от напълно нови конструкции, които наподобяват прогресивния дизайн на Audi. В средата на 2008 г. в Мюнхен беше открит първият от тези терминали, които отразяват отличителните характеристики на немската автомобилна марка.

Сред многото ски звезди, които са се доверили на Ауди са Линдзи Вон, която кара червено А6 3.0 TDI и Мария Риш с Audi RS6 Avant 5.0 quattro с 420 к.с. Революционната технология quattro ® прави автомобилите на спортната марка сред най-предпочитаните при зимни условия.