Начало Автомобили Audi и BMW разширяват гамите си за САЩ с дизелови двигатели

Audi и BMW разширяват гамите си за САЩ с дизелови двигатели

70
0
BMW

Audi и BMW ще разширят предлагането си в Съединените щати с добавяне на дизелови двигатели към гамите си. Компаниите обявиха тези си намерения по време на автомобилното изложение в Ню Йорк.

Шефът на Audi в САЩ Скот Киоу уточни, че A6, A7 и Q5 ще получат дизелови агрегати за моделната 2014 г. Около 50% от всички A3, продадени в региона, са с такъв двигател. За Q7 данните са за 36%.

Audi Group преизпълниха целите си за 2012 г. въпреки трудния икономически климат. В условията на криза концернът постигна рекордни стойности производство, приходи и печалби. През последната финансова година брандът с четирите ринга продаде повече от 1,45 млн. автомобила и увеличи приходите си до 48,8 млн. евро.

Изпълнителният директор на мюнхенския концерн за Северна Америка Лудвиг Вилиш спомена, че почти всички предлагани в момента модели на BMW ще получат опция с дизелов мотор през следващите 5 години. През втората половина на 2013 г. това ще се случи с 3-Series, както и с 5-Series (най-вероятно фейслифтът на автомобила). За първите шест месеца на 2014 г. е планирано въвеждането на дизелови версии на 7-Series и X3.