Начало Други Ауди обявиха спортната си програма за 2013 г.

Ауди обявиха спортната си програма за 2013 г.

66
0
Ауди

След като изравни рекордните си продажби от 2011 г. само за 11 месеца през 2012-а с 1,34 милиона реализирани коли, Ауди продължава и интензивната си програма в автомобилния спорт. Концернът от Инголщадт ще защитава титлата си от световния шампионат за състезания по издръжливост (World Endurance Championship – WEC), ще продължи да се състезава в немските серии за туристически автомобили (DTM), както и в Съединените щати.

Успехите в моторспорта са част от ДНК-то на марката ни – заяви Волфганг Дюрхаймер, член на борда, отговарящ за техническото развитие в Ауди. – Победите по световните писти подчертават техническата ни експертиза по особено добър начин и утвърждават позицията ни на най-важните световни пазари.

През 2013 г. Ауди Ауди Спорт Тийм Йост ще е с два R18 e-tron quattro в WEC, а за 24 часа на Льо Ман ще се състезава с три автомобила, както и в старта на Спа (Белгия). Компанията продължава да развива и да залага на хибридните технологии в състезанията по издръжливост, като подобренията в колите ще са основно в тази насока. Същевременно Ауди Спорт работят и по друг важен проект – наследника на модела според новите правила в LMP1, които влизат в сила през 2014 г.

Пилоти на екипа догодина ще са настоящите световни шампиони Марсел Фаслер, Андре Лотерер и Беноа Трелюе заедно с Лукас ди Граси, Люк Дювал, Марк Жене, Оливър Джарвик, Том Кристенсен и Алан Макниш.

За DTM Ауди Спорт се концентрира най-вече върху отключването потенциала на А5.

Убедени сме, че през 2012 г. се представихме под възможностите си – каза шефът на Ауди Моторспорт доктор Волфганг Улрих.

Новото попълнение за DTM е Джейми Грийн, в отбора са още двукратните шампиони в сериите Матиас Екстрьом и Тимо Шайдер, Филипе Албукерке, Едоардо Мортара, Майк Рокенфелер, Адриен Тамбей.

Отвъд Океана Ауди ще участва в 24 часа на Дайтона. Ще бъде засилено присъствието в сериите Гранд-Ам.