Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ауди прави промени в управителния си съвет и купува Ducati

Ауди прави промени в управителния си съвет и купува Ducati

93
0
ducati,Ауди

Ауди смята да направи промени в управителния съвет на концерна. Според последните информации шефът на съвета Руперт Щадлер планира да замени четирима от управителните директори. Това трябва да стане с цел до 2020 г. концерна да стане водеща сила при премиум производителите.

Първи компанията най-вероятно ще напусне търговският директор Улф Беркенхаген. Той ще напусне в посока Volkswagens Truckс. Той вероятно ще бъде заместен от друг мениджър в концерна VW, Бернд Мартенс. Беркенхаген, който е член на управителният съвет на MAN, днес подаде оставката си на общото събрание на компанията.

Фаворит за наследник на Франк Древес, който отговаря за производството и който през август ще навърши 60 г. е сегашният заемащ тази позиция във VW Хуберт Валтл. Древес вероятно ще запази своята позиция поне до края на годината. Той трябва да подготви планираното изграждане на завод на Ауди в Мексико.

Наследниците на главният разработчик Михаел Дик и на Петер Шварценбауер, отговарящ за външните доставчици все още не са ясни. Двамата вероятно ще бъдат преместени на по-високи позиции в концерна.

Междувременно стана ясно, че Ауди купува традиционният италиански производител на спортни мотори Ducati. Фирмата със седалище в Болоня ще стане собственост на германците веднага след проверката за картел. Ducati е сред водещите производители на премиум мотоциклети и са известни с развитието на мощни, но икономични двигатели, като е и сред пионерите в използването на композитни материали в изграждането на рамките си.