Начало Автомобили Audi предлагат изцяло LED предни светлини

Audi предлагат изцяло LED предни светлини

66
0

Audi вече предлага изцяло LED светлини за предните фарове на своя суперавтомобил R8, като това е удоволствие, което ще струва допълнителни 3 590 евро. И докато настоящият R8 ползва LED технологията само за дневните си светлини (като се ползват по 24 светодиода на преден фар), то при новата опция ще се ползват светлинни диоди за мигачи, както и за близки и за далечни светлини.

И докато опцията не е особено евтина, то от Audi подчертават, че има голямо предимство по отношение на по-ниската консумация на енергия, както и цвета, който е по-близък до дневната светлина. Това автоматично означава по-добър контраст и по-голяма лекота за улавяне на сигнала от човешкото око. Освен това LED светлините имат доста по-дълъг жизнен цикъл в сравнение с обикновените крушки, което само по себе си означава, че практически никога няма да ви се наложи да карате с нефункциониращи предни фарове. Реално LED светлините са доживотни за колата.

Само преди десетилетие предните фарове само с LED светлини бяха част само от прототипите и фантазиите, но в днешно време те се ползват все повече и повече. Разбира се, това се дължи до голяма степен на падащите цени на светодиодите, както и на факта, че те позволяват повече свобода по отношение на дизайна на предните (а съответно и на задните) фарове.