Начало Автомобили Audi хвърля поглед към бъдещето с концептуалния prologue Avant

Audi хвърля поглед към бъдещето с концептуалния prologue Avant

41
0

Дизайн с динамична елегантност и най-новото в областта на високите технологии. Отличаващият се с дълга и плавна линия на покрива концептуален модел Audi prologue Avant, който компанията ще представи на автомобилното изложение в Женева, хвърля поглед към бъдещето със своя нов и изпълнен с емоция стилистичен език, представен за първи път от Audi в концептуалната студия на спортно купе prologue.

През ноември на автомобилното изложение в Лос Анджелис Audi представи своя концептуален модел Audi prologue, хвърляйки светлина върху бъдещия стилистичен език на марката. Само четири месеца по-късно престижният германски производител демонстрира нов вариант на своята авангардна концепция на салона в Женева. Студията Audi prologue Avant съчетава динамика, форма и функция в перфектен синтез. С дължината си от 5.11 метра и широчина 1.97 метра, автомобилът с пет врати и революционна концепция на купето се позиционира ясно в луксозния автомобилен клас. В същото време, концепцията предлага съчетание от ярък спортен дух и практичност. Технологиите се превръщат в истинско преживяване за сетивата както във външността, така и в интериора на модела – водачът и неговите до трима спътници имат възможност да се насладят на луксозно вътрешно пространство и да се радват на отлична връзка с цифровия свят благодарение на свръхмодерната инфоразвлекателна архитектура и възможности за мобилна и интернет връзка.

В студията Audi prologue Avant са използвани близки до серийното производство технологии. Тя се задвижва от plug-in хибридната система, позната от Audi Q7 e-tron quattro, която демонстрира още по-високи показатели в концептуалния модел. Комбинацията от агрегата с вътрешно горене 3.0 TDI и електродвигателя  постига максимална системна мощност от 335 кВт (455 к.с.) и позволява време за ускорение от 0 дo 100 км/ч от 5.1 секунди. Автономният пробег изцяло на електричество възлиза на 54 километра. Ходовата част на концептуалния модел е оборудвана с адаптивно пневматично окачване и динамична система за управление на всички колела, съчетаващи комфорта, спортния дух, маневреността и стабилността на пътя на ново, по-високо равнище.

“С новия концептуален модел, който представяме в Женева, ние даваме нова трактовка на стилистичния език на Audi prologue, въплъщавайки го в нова, динамична и по-издължена форма. Наред с това, ние съчетаваме тази концепция с изключително равнище на гъвкавост и практичност на вътрешните обеми”, сподели отговорният за развойната дейност член на управителния съвет проф. д-р Улрих Хакенберг. “Audi prologue Avant е прогресивен, изпълнен с емоция и многолик автомобил, отразяващ перфектно технологичната компетентност и високите изисквания към качеството на марката Audi.”

Марката с четирите пръстена на емблемата символизира динамиката, леките конструкции и технологията за постоянно двойно предаване quattro, а Audi prologue Avant придава нова форма на тези прогресивни технологични решения. Със своята плавно издължена линия и извънредно косо разположени задни колони на покрива, внушителният по размери модел с пет врати отразява отлично съчетанието от мощ и плавна елегантност. В дизайна на модела ясно личат гените на Audi quattro.

Концептуалният модел грабва водача с новаторски решения и във вътрешното пространство – архитектурата на интериора обединява в едно цяло функциите на контролните уреди и ергономията на приборите за управление, а човекът зад волана и пътниците разполагат с цифрова връзка помежду си. Изпълненото като едно цяло арматурно табло е съставено от три чувствителни на докосване екрана, а голяма част от управлението на функциите и комуникацията между водача, неговият спътник отдясно и пътниците на задната седалка се осъществява чрез двата екрана, използващи OLED технология с органични LED-елементи (Organic Light Emitting Diodes).

Audi prologue Avant използва plug-in хибридната система, позната от Audi Q7 e-tron quattro и доразвита в концептуалния модел. Комбинацията от агрегата с вътрешно горене 3.0 TDI и електродвигателя постига максимална системна мощност от 335 кВт (455 к.с.) и системен максимум на въртящия момент от 750 Нм. Тези впечатляващи динамични показатели дават възможност на студията да постигне време за ускорение от 0 дo 100 км/ч от 5.1 секунди. Динамичната система за управление на всички колела, даваща възможност за отклонение на задните колела с до пет градуса, гарантира отлично поведение и висока стабилност на пътя.

“С модела Audi prologue, който изпълнява ролята на еталон по отношение на нашия нов стилистичен език, ние показахме ясно пътя към висшата естетика на формите. Сега правим още една крачка по-напред, представяйки концептуален модел, който съчетава естетиката, динамиката и функционалността по един наистина вълнуващ начин” – така главният дизайнер на марката Марк Лихте описва характера на новия Audi prologue Avant. “Прогресивният дизайн на каросерията е отражение на нашата технологична компетентност и разкрива ценностите, които правят нашата марка уникална по рода си – спортен дух, високо качество и прогресивно мислене.”

Концептуалният модел се ускорява от 0 дo 100 км/ч за 5,1 секунди, а максималната му скорост е ограничена до 250 км/ч. Средният разход на гориво на Audi prologue Avant е едва 1,6 литра дизелово гориво на 100 километра според нормата NEDC за отчитане на разхода при plug-in хибридни aвтомобили, което се равнява на емисия на въглероден двуокис в размер на 43 грама на километър пробег. Комплектът литиево-йонни батерии в задната част разполага с капацитет от 14,1 кВтч и може да осигури на модела автономен пробег от 54 километра изцяло на електрическа тяга.