Начало ТОП Новият Audi Q4 e-tron дебютира на българския пазар

Новият Audi Q4 e-tron дебютира на българския пазар

1717
0
Audi Q4 e-tron
Новият Audi Q4 e-tron дебютира на българския пазар

Новият Audi Q4 e-tron дебютира на българския пазар с характеристики в електрическата мобилност, които променят усещането за пътуване. Стилно премиерно събитие в чест на Audi Q4 e-tron в Национална галерия „Квадрат 500“ пресъздаде философията на Audi за електрификация на автомобилната индустрия, като израз на отношение към света и на прилагане на устойчиви и високоефективни решения, които вече са реалност, а не бъдеще. Затова гостите на събитието имаха възможността да се пренесат в този „нов“ свят, който оживя пред техните очи с помощта на специални светлинни ефекти и анимации.

Най-новото попълнение в гамата електрически модели e-tron на Audi е първият компактен електрически SUV на марката. Audi Q4 e-tron притежава отличителен авангарден дизайн, функционалност за ежедневна употреба, характерната за електрическите модели устойчивост и принос към околната среда, както и дигитални технологични решения, характерни за луксозния сегмент.

Предоставя едно ново усещане за пътуване, тъй като сетивата на хората възприемат пътя, звуците, пейзажите и цялостното преживяване, по различен начин. Същевременно обаче, изненадва със своята функционалност.

Audi Q4 e-tron впечатлява с изключителен вътрешен простор и с показващи пътя към бъдещето иновативни решения в областта на управлението на функциите, контролните прибори и асистиращите системи

Head-up-дисплеят с добавена реалност обединява реалния и виртуалния свят по един качествено нов начин. Моделната гама включва три варианта за задвижването, като най-високо позициониран е моделът quattro с 220 кВт (299 к.с.) максимална мощност. Общото между въпросните варианти: шофиране с нулеви локални вредни емисии, голям пробег, десет минути време за зареждане на енергия, достатъчна за изминаването на около 130 километра при идеални условия (WLTP) и комфортно зареждане благодарение на e-tron Charging Service. Q4 40 e-tron постига пробег от 520 километра по цикъла WLTP.

„За мен е привилегия да представя първия компактен електрически SUV Audi Q4 e-tron. С този модел доказваме, че сме готови да направим прехода към електрическата ера. Audi се превръща в модерен, устойчив доставчик на първокласна мобилност. Плановете на компанията са до 2033 г. постепенно да прекратим производството на модели с двигатели с вътрешно горене, а до 2050 г. да доведем емисиите до нулеви. Audi Q4 e-tron е символ на промяната, електрифицирайки всеки ден за едно по-устойчиво бъдеще.“

Маркус Татцер, изпълнителен директор на Порше БГ

„Щастливи сме да представим новия Audi Q4 e-tron на българския пазар и да затвърдим лидерството на марката в електрическата мобилност. Клиентите заявяват често желанието си да дадат своя принос за опазване на природата без компромис с комфорта от шофиране в луксозния сегмент с приятно изживяване, докато са на път, и вярваме, че с Audi Q4 e-tron вдъхновяваме техните очаквания – предоставяме функционалност и удобство, в съчетание с енергетичност и върхови автомобилни технологии, като съхраняваме и околната природна среда.“

Лъчезар Георгиев, бранд мениджър на Audi

Audi Q4 e-tron е вече на българския пазар и може да бъде поръчан в дилърската мрежа на марката. Първоначалните продажби на пазара у нас са вече факт, като първите поръчани автомобили са с модификация Audi Q4 50 е-tron quattro. Цената на Audi Q4 e-tron започва от 87 275 лв с ДДС. За модела има специална лизингова оферта с преференциални условия при 777 лв. месечна вноска, подробности на audi.bg. По-късно през годината предстои представянето на Audi Q4 e-tron Sportback.

Данни за разхода на гориво, респ. електроенергия, на упоменатите модели

Данните могат да варират в зависимост от избраното оборудване

Audi Q4 35 e-tron
Комбиниран разход на електрическа енергия в кВтч/100 км*: 18,7 – 17,0 (WLTP); 16,7 – 15,8 (NEDC);
комбинирани емисии CO2 в г/км*: 0

Audi Q4 40 e-tron
Комбиниран разход на електрическа енергия в кВтч/100 км*: 19,0 –17,3 (WLTP); 17,3 – 16,3 (NEDC);
комбинирани емисии CO2 в г/км*: 0

Q4 50 e-tron quattro
Комбиниран разход на електрическа енергия в кВтч/100 км: 19,9 –17,9 (WLTP); 17,8 – 16,5 (NEDC);
комбинирани емисии CO2 в г/км*: 0