Начало Автомобилни новини Audi Q6 e-tron отпразнува „ледена“ премиера в София

Audi Q6 e-tron отпразнува „ледена“ премиера в София

63
0
Audi Q6 e-tron

С мултимедиен спектакъл в Киноцентъра Audi представи електрическия SUV модел Q6 e-tron и идеите си за електрическата мобилност на бъдещето

С феерия от бели глетчери, тъмни води и вълшебен сняг мултимедийното шоу представи основните характеристики на Audi Q 6 e-tron. Те са: електрическо задвижване, мощност, комфорт, ориентираност към водача и дълъг пробег.

Електрическият модел на Audi беше показан пред клиенти, фенове и представители на медиите в киноцентър Ню Бояна, София. Част от творческата концепция на премиерата беше технологичният и хуманен подход. Той надхвърля решенията за електрическа мобилност и ги надгражда в процесите на производство с нулеви емисии. Целта е да се елиминира въздействието на индустрията върху околната среда.

Изпълнителният директор на Порше БГ Флориан Пупетер: Audi е марка, която безрезервно инвестира в електрическа мобилност. Бъдещето на тази мобилност ни конфронтира с поредица от въпроси, на които новият модел Audi Q 6 e-tron дава отговори.

Лъчезар Георгиев, бранд мениджър Audi представи иновативните технологични решения, които предлага моделът за крайния клиент. Безспорното му предимство е съчетанието между комфорта на премиум автомобил и до 625 км изцяло електрически пробег. Това беше изведено като основно послание на събитието: „Audi Q6 e-tron, спътник способен да те отведе отвъд очакваното“.

Пионер на нова платформа

Audi Q6 e-tron е първият сериен модел, изграден върху електрическата платформа Premium Platform Electric (PPE). Моделът е и следващата стъпка от трансформацията на компанията в доставчик на електрическа мобилност от висок клас. Със своята същност електрическият SUV въплъщава девиза Vorsprung durch Technik. Електрическият SUV се характеризира не само с впечатляващи качества при шофиране и зареждане, но и с икономичност и дълъг пробег.

Audi Q6 e-tron съчетава типичната за SUV моделите на марката форма с последователно доразвит, специфичен за e-tron дизайнерски език. Новата философия на дизайна в интериора, както и авангардните технологии, които празнуват своята премиера в новия модел, отварят следващата глава на електрическата мобилност за марката с четирите пръстена на емблемата и пренасят девиза Vorsprung durch Technik във всекидневието. С моделната серия Q6 e-tron електрическата мобилност за първи път идва от завода в Инголщат.

В България моделите Audi Q6 e-tron и SQ6 e-tron се предлагат в България на цени, започващи от 139 651 лв. и 189 554 лв. Първите бройки ще бъдат доставени на клиентите през третото тримесечие на 2024 г. През първата половина на юли моделът ще бъде представен в дилърската мрежа на марката в страната с възможност за тестово шофиране.