Начало Автомобили Audi вече приема поръчки за новия Q7

Audi вече приема поръчки за новия Q7

52
0

Audi започна да приема поръчки за новия Q7, който ще пристигне в европейските дилърства на компанията в началото на юни тази година.

Второто поколение на престижния SUV впечатлява с иновативни технологии, комбинирани с мощни и иновативни двигатели. Базовата стойност на автомобила във версия Q7 3.0 TDI (200 kW) е 60 900 евро. За 3.0 TFSI цената е от 62 900 евро.

Новият Audi Q7 дебютира на автомобилния салон в Детройт в началото на 2015 г. Той е с 325 килограма по-лек от предшественика си, а ниският център на тежестта го прави особено пъргав. В същото време това е автомобилът с най-голямо пространство в интериора в сегмента. Външните размери са намалени, но отвътре е значително по-широко за пътниците и багажа им.

Иновативните системи за подпомагане на шофьора и инфотейнмънт извеждат SUV-а в челни позиции в категорията му.

– Новият Audi Q7 е заявление за възможностите ни – заяви отговарящият за техническото развитие член борда доктор Улрих Хакенберг. – Намаляването на теглото с 325 кг поставя нови стандарти в класа. Автомобилът е с около 26% по-ефективен и е оборудван с последните помощни системи, инфотейнмънт модули и възможности за свързаност.

Новият Audi Q7 е най-лекият в класа си с общо тегло от 1995 кг. Шасито е напълно ново, като е запазено удобството и силното представяне на колата. Горивният разход на Q7 TDI е намален с до 23%.

Автомобилът е с второто поколение инфотейнмънт платформа и с Audi virtual cockpit. Новият MMI all-in-touch контролен център превръща редица действия в детска игра. Сред другите атрактивни иновации са разширени услуги от Audi Connect, Audi таблет за пътниците на задните седалки, две системи с 3D аудио. Нови са още интеграцията на смартфони с Google Android Auto и AppleCarPlay. Новият Audi Q7 е сред първите автомобили, предлагащи тези функции.

Сред помощните системи са адаптивен круиз контрол с асистент за задръствания.

Продажбите на първото поколение Audi Q7 достигнаха над половин милион броя.