Начало Автомобилни новини Ауди Q7 получи фейслифт

Ауди Q7 получи фейслифт

772
0

Ауди разпространи първите официални снимки на новата леко ревизирана версия на кросоувъра Q7.

Екстериорът е получил нова предна решетка с вертикални хромирани акценти, ревизирани брони, по-отличителни предпазители в долната част на купето, малко по-агресивни вежди над колелата и нови LED-светлини. Въпреки че халогенните фарове се предлагат като стандарт, опционалният пакет ксенон плюс предлага ксенонови фарове с адаптивна функция, LED-дневни светлини и монтирани във въздуховодите диодни мигачи. Опционалният алуминиев пакет за екстериора пък разполага с допълнителни хромирани елементи, брони в цвета на купето и боядисани в контрастен цвят предна престилка и заден дифузьор.

Част от ревизиите по интериора включват ново табло с по-големи дисплеи, повече хромирани акценти и монтирани във вратите плафони.

Гамата от двигатели е достатъчно разнообразна и включва 4 дизелови и два бензинови агрегата. Последните два са 3.6-литров FSI V6 с 280 к.с. и 360 Нм и 4.2-литров FSI V8 с 350 к.с. и 440 Нм.

Най-силният мотор, с който ще се предлага ревизираното Q7, обаче е дизелов. V-образният 12-цилиндров TDI двигател разполага с максимална мощност от точно 500 к.с., а стойността на максималния въртящ момент е 1000 Нм. С него Q7 ускорява от 0 до 100 км/ч за 5.5 секунди, но максималната му скорост е лимитирана на 250 км/ч. Средният разход на този агрегат е 11.3 литра дизел на сто километра.