Начало Други Ауди R15 TDI дебютира обещаващо на Себринг

Ауди R15 TDI дебютира обещаващо на Себринг

37
0

Новото Ауди R15 TDI направи изключително обещаващ дебют в първия ден от официалните тестове за 12-те часа на Себринг. Новият прототип нямаше никакви проблеми с изпреварването на Пежо и Акура.

Кола №2, управлявана от Алън Макниш, Том Кристенсен и Диндо Капело, завъртя един тур за 1:43.596 мин., което бе с половин секунда по-бързо от съотборниците им Марко Вермер, Лукас Лур и Майк Рокенфелер, както и с 1.406 секунди по-добре от Себастиен Бурде и Стефан Сарацин с Пежо.

И докато Ауди и Пежо вече направиха частни тестове на пистата през уикенда, то това бе първо излизане за Акура. Най-бързата им кола даде пето време – на десета от секундата от двамата представителя на Пежо.

Междувременно Алън Макниш коментира, че новата кола представлява голяма крачка напред спрямо предшественика си: „Това е първият път, в който караме срещу Акура и новото Пежо, така че най-накрая имаме база за сравнение. Към това имаме и първото си впечатление от колата на писта, която познаваме доста добре.”

„Колата е по-пъргава, по-чувствителна – особено при по-висока скорост и при първия завой, който е доста неравен. Определено е по-стабилна от R10. Няма съмнение, че сме направили голяма крачка напред.”