Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ауди върви по план към F1

Ауди върви по план към F1

1273
0
Корица на сп. ClubS1, брой 275

Сезонът във Формула 1 тази година предлага наистина все по-интересни състезания. През първата му половина вече имаме шестима различни победители от четири екипа. Картината няма нищо общо с онази отпреди 12 месеца. Тоталната доминация на Ред Бул вече е история. Но RB20 с Макс Верстапен все пак трупа преднина. Затова и попада в престижната поредица от супер автомобили, създадени от Ейдриан Нюи и описани от Паоло д’Алесио в този брой.

Темата за приноса на британеца и значението му за множество успехи на един или друг тим е все така актуална. Вероятно именно заради неговия следващ ход настоящият технически директор на Ферари Енрико Кардиле прие офертата на Лорънс Строл и премина в Астън Мартин. Италианецът остава все така малко в сянка, но в този брой ви разказваме малко повече за него, защото той може да се окаже скритият коз в колодата топ инженери, наети в последните месеци от екипа в Силвърстоун.

Не по-малко любопитни са темите за връзките на Макларън с военните в Обединеното кралство или пък тази за тимът на Скудерията, спечелил отново 24 часа на Льо Ман, но централно място зае и информацията от Ауди и развитието на техния проект за Формула 1. Спекулациите около него бяха твърде много, за да не получат отговор. А той звучи доста обнадеждаващо за почитателите на германския бранд и техника изобщо.

Появата на още един силен тим, макар и не веднага, би направила сезоните във Формула 1 още по-вълнуващи и интересни, което бе и целта на собствениците на търговските права на спорта от Либърти и ръководството на ФИА.

Списание ClubS1 е част от програмата за лоялност на Shell – ClubSmart. Можете да получите достъп до електронния вариант на списание ClubS1 и с ваучер, като замените част от своите ClubSmart точки.

Както обикновено, броят ви чака в дигитален формат на сайта e-spisanie.com!

Списание ClubS1 е част от програмата за лоялност на Shell – ClubSmart. Можете да получите достъп до електронния вариант на списание ClubS1 и с ваучер, като замените част от своите ClubSmart точки.

Приятно четене!
Иван Тенчев