Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Аутоспорт раздаде годишните си награди

Аутоспорт раздаде годишните си награди

131
0
Себастиан Фетел

Списание Аутоспорт раздаде годишните си награди на церемония в Лондон миналата вечер. Галата се организира със съдействието на Макларън и един от най-интересните призове е този за млад пилот – той отиде при Оливър Роуланд. Пилотът е вицешампион в английската Формула Рено. Наградата му включва 100 000 паунда, членство в клуба на британските автомобилни състезатели (BRDC) и т.н. Той получи трофея си от председателя на BRDC Дерек Уоруик.

Международен пилот на годината стана двукратният световен шампион във Формула 1 Себастиан Фетел. 24-годишният германец долетя от Дюселдорф, където часове по-рано участва в Състезанието на шампионите. Той отбеляза, че мечтата му като дете е била да спечели титлата в Гран при, а вече има две и това е невероятно постижение. Автомобилът, с който го направи – RB7 – бе отличен в категорията състезателна кола на годината.

Аутоспорт отбелязаха страхотното представяне на Дженсън Бътън в F1 през 2011 г., връчвайки му трофея за британски състезател на сезона, а новак на годината стана Пол ди Реста.

На церемонията бе отдадена почит на загиналия в Индикар Дан Уелдън. Посмъртно му бе присъдена и награда за постиженията в кариерата му.