Начало Автомобили Автоклуб „Ягуар БГ” отпътува за Италия с 3800 конски сили

Автоклуб „Ягуар БГ” отпътува за Италия с 3800 конски сили

82
0

Автоклуб „Ягуар БГ” потегли на втория си поред трансевропейски тур. След миналогодишната визита в Германия, тази година членовете на клуба ще посетят знакови за автомобилостроенето места в Южна Европа.

Вечерта преди заминаването приятели и почитатели на марката „Ягуар” се събраха в хотел „Метрополитан”, за да честитят втората годишнина на Автоклуб „Ягуар БГ” и да пожелаят „На добър път” на участниците в трансевропейския тур. Гостите имаха възможността да видят най-новите Jaguar XK и XF, както и други уникални коли, собственост на членовете на клуба.

Турът ще започне с посещение на „Конкурса за елегантност”, който ще се проведе във „Вила д’Есте” на бреговете на езерото Комо. Там всяка година в последния уикенд на месец април се провежда най-престижното изложение на автомобили от различни епохи. Под патронажа на BMW Group се излагат около 50 подбрани автомобила, един от които получава наградата на журито – Best of Show. За първи път българи ще имат удоволствието да вземат участие в това събитие и да се насладят на коли, които изключително рядко биват показвани пред публика.

Предвидено е посещение в историческия музей на „Алфа Ромео” и на „Мирафиори” – основния завод на „Фиат” в страната.

Участниците в пътуването ще имат възможността да видят и дизайнерското студио „Пининфарина“, музея „Тацио Нуволари”, посветен на един от най-известните автомобилни състезатели, фабриката на „Ламборджини” и галерията на другата най-известна италианска марка – „Ферари”. Членовете на българския клуб „Ягуар БГ” ще имат шанса да видят с очите си процеса по създаване на уникалните коли „Пагани Зонда”.

Автоклуб „Ягуар БГ“ е основан официално в началото на 2006 година по време на специално учредително рали на „Ягуар“.

Основните цели на клуба включват събиране и систематизиране на информацията за всички налични класически марки „Ягуар“ в България, което да улеснява инициативите на организацията; изграждане на база данни с информация за ремонт и обслужване на „Ягуар“, за фирми доставчици в България и Англия на резервни части и консумативи за марката; организиране на специални събития за популяризиране на легендарния автомобил в България и на ралита в България и чужбина, регулярни сбирки в подходяща атмосфера, както и осъществяване на контакти със сродни организации в чужбина.

Освен за собственици на класически автомобили „Ягуар“, „вратите на клуба“ са отворени и за всички собственици на автомобили от тази марка независимо от годината на производство.