Начало Автомобили Автомобил на годината -2010

Автомобил на годината -2010

76
0

По-малко от седмица остава до определянето на победителите в българското издание на конкурса „Автомобил на годината 2010”. Компетентното жури от 35 изявени автомобилни журналисти, разпределени в 7 групи, ще даде своето окончателно мнение в късния следобед на 12 декември 2009 г. (събота), след приключване на финалния тест-драйв на номинираните автомобили. Резултатите обаче ще бъдат запазени в тайна до официалната церемония по раздаване на наградите, която ще се състои три дни след това – на 15 декември 2009 г. (вторник) в хотел Radisson Blu Grand Hotel Sofia. Официалната церемония по награждаването ще бъде открита лично от Премиера на Република България, г-н Бойко Борисов.

Кой от победителите в европейския конкурс „Автомобил на годината” – Opel Insignia или VW Polo ще надделее в България? Ще даде ли предимство на Toyota фактът, че има номинирани автомобили и в трите категории? Кой е разумният избор сред предпочитаните в последните години за родните пътища автомобили 4Х4 – лукс и мощ в лицето на Lexus, BMW и Toyota или ценовия лидер тук – Skoda Yeti? Защо в категорията на семейните автомобили – ВАН номинациите са само две? На тези и други въпроси отговор ще даде журито на Прес Авто Клуб-България – браншовата организация на българските журналисти, пишещи на автомобилна тематика. ПАК-България притежава правата за организиране на българската версия на „Автомобил на годината” и е негов основен организатор. Тазгодишното издание на конкурса е дванадесето поред и се провежда с организационното партньорство на агенция за комуникации и управление на събития „CRYSTAL VISION”.Една от новостите тази година е, че освен членовете на Прес Авто Клуб-България, гласа си в избора на фаворит сред номинираните автомобили могат да дадат и всички българи. Това те могат да сторят като дадат гласа си в категорията „ГЛАС НАРОДЕН” на специализирания интернет сайт с адрес: www.avtomobilnagodinata.bg Гласуването ще приключи на 14 декември 2009 г., когато ще бъде изтеглен и един от гласувалите за категорията „ГЛАС НАРОДЕН”. Победителят ще получи специална награда от ПРИСТА ОЙЛ ХОЛДИНГ. Другата новина тази година е, че журналистите от Прес Авто Клуб-България са включили още пет категории без състезателен характер. Те имат за цел да отдадат признание на фирми със специални постижения през изминалата година в сфери, пряко свързани с автомобилната индустрия. „Считаме, че е от голямо значение да се отдаде заслужено внимание на компании, особено български, които дори в момент на криза успяват да докажат, че добрите идеи и начин на робата могат да бъдат оценени”, коментира Председателя на ПАК-България, г-н Иван Тенчев.

Още една от изненадите тази година е и категорията „Автомобилен пилот на 2009 година” според класацията на Прес Авто Клуб-България. Членовете на журито определиха своя фаворит сред 16 изявени български пилоти. Победителят е известен, но ще бъде запазен в тайна до официалното обявяване на церемонията на 15 декември 2009 г. И тази година по традиция, Прес Авто Клуб-България ще даде своето предпочитание за ПР на годината. Изборът си членовете на журито ще направят между ПР специалистите от 36 автомобилни фирми. Победителите в трите автомобилни категории ще получат традиционната статуетка, а на останалите ще бъдат връчени плакети и дипломи. Финалният тест-драйв ще се проведе на 12 декември 2009 г. (събота) между 9:30 и 15:30 ч., като право да тестват автомобилите имат единствено членовете на журито. Всички останали могат да дойдат в деня на тест-драйва, за да се полюбуват на номинираните „красавици”, както и да получат повече техническа информация за тях.