Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бианки е в интензивно отделение

Бианки е в интензивно отделение

69
0

Жул Бианки е преместен в интензивно отделение след операцията, която му бе направена в Мие Дженерал Хоспитъл. Първоначално бе съобщено, че диша самостоятелно – информацията бе разпространена от няколко източника, включително BBC и L,Equipe, но впоследствие се появиха противоречиви съобщения. От болницата няма официално изявление.

Френският пилот на Маруся претърпя инцидент по време на Гран при на Япония. Той се удари в задната част на трактор, излязъл на пистата, за да помогне при прибирането Заубер-а на катастрофиралия по-рано Адриан Сутил.

Впоследствие от ФИА потвърдиха, че 25-годишният Бианки е откаран в болница и е в безсъзнание, както и че е с тежка контузия на главата. Той бе транспортиран с линейка, тъй като заради тежките метеорологични условия хеликоптерът не можеше да излети. От федерацията пуснаха следното изявление относно катастрофата:

– В 42-ата обиколка Адриан Сутил изпусна от контрол автомобила си, завъртя се и се удари в бариерата от гуми от външната страна на седми завой. Маршалите показаха двойни жълти знамена преди завоя, за да предупредят пилотите за инцидента. Изпратено бе превозно средство, което да вдигне автомобила и да го премести на сигурно място зад бариерата. Докато бе извършвана тази операция, пилотът на кола №17 Жул Бианки загуби контрол върху болида си, премина през осигурителната зона и се удари в задната част на трактора. След като маршалите докладваха, че пилотът е контузен, бяха изпратени медицински екипи и кола за сигурност. Те бяха последвани от екип, който да го извади от болида, и линейка. Пилотът бе изваден от колата, откаран в медицинския център на пистата и след това с линейка до Мие Дженеръл Хоспитъл. Компютърната томография е показала, че е претърпял много тежка контузия на главата, като в момента е в операция. От Мие Дженеръл Хоспитъл ще направят изявление при наличие на нова информация.

Самият Сутил обясни, че Бианки е излетял на същото място, на което и той изгуби контрол над болида си:

– В този завой имах аквапланинг. Дъждът ставаше все по-силен, видимостта се влошаваше. Една обиколка по-късно, при развети жълти знамена, се появи Жул, завъртя се по същия начин и това беше. Катастрофата му бе подобна на моята, но с различен изход. (Тракторът) излезе да изкара моя болид и тогава се случи всичко.

Ситуацията в последните обиколки на надпреварата бе дискутирана подробно, както и решението програмата да не бъде променяна изобщо въпреки предупрежденията за влошаваше на времето с напредване на деня. Себастиан Фетел заяви, че въпреки всичко инцидент като този на Бианки не може да се предвиди, но Формула 1 може да си вземе поука от него.

– Опитите да се промени часът на старта… Не са успели да го направят през 1976 г., не можаха и сега. Очевидно е, че натискът от телевизиите, от медиите не позволява това, но според мен рейс контролът направи каквото можеше, като се имат предвид обстоятелствата – обясни четирикратният световен шампион. – Невъзможно е да се предвиди подобен инцидент. Но се случи и е нещо, от което трябва да си вземем поука, за да избегнем повторението му в бъдеще. Сега това не е важно, всички мислим за Жул.