Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бяха три тежки години, но все пак се гордея с проекта ни,...

Бяха три тежки години, но все пак се гордея с проекта ни, заяви Алонсо

53
0
Кими Райконен

Пилотите на Макларън Фернандо Алонсо и Щофел Вандоорн завършиха девети и 12-и в Гран при на Абу Даби. Надпреварата на пистата Яс Марина бе последното за тима с Хонда като доставчик на задвижващи системи.

„Това бе важно състезание за нас“, заяви Алонсо след финала. „То бе последното от настоящия проект и искахме да завършим както подобава. Не беше кой знае колко вълнуващо от наша гледна точка, но водихме интересни битки с [Фелипе] Маса и Карлос [Сайнц]. Избрахме да прескочим Фелипе и се получи доста добре, но след това имахме грижи с темпото и през повечето време вървях сам. Но бе солидно състезание след добър старт, имахме чудесна стратегия и спечелихме две точки, така че съм доволен.“

„Беше труден сезон и три тежки години за нас, но все пак съм много горд с проекта ни. Не успяхме да постигнем желаните резултати – тези, които записахме, бяха под очакванията, но въпреки това всички се бориха и работиха упорито.“

„Сега се разделяме и желаем всичко най-добро на Хонда, както и късмет на проекта Макларън-Рено.“

Вандоорн сподели, че стартът на надпреварата бе труден за него.

„Имаше някакъв проблем, все едно карах рали автомобил! Нямаше никакво сцепление, болидът се пързаляше и беше ужасно трудно. Продължих да се боря дори след бокса, който направих, за да установим какво не е наред. Малко по малко нещата се подобриха и понаваксахме изоставането, но все още ми бе крайно некомфортно в колата. Скоростта изобщо не бе такава, каквато трябваше да е“, обясни белгиецът.

Той допълни, че е доволен от края на сезона и според него е извлякъл максимума от автомобила си в Абу Даби.

„Сега гледаме напред към едно ново начало през следващия сезон. Невероятно сме мотивирани за догодина. Предстои ни много работа, но се вълнуваме от новото предизвикателство“, каза още Вандоорн.