Начало Автомобили Представиха новата B-класа на Mercedes-Benz

Представиха новата B-класа на Mercedes-Benz

321
0

Със Sports Tourer, новата B-класа на Mercedes-Benz поставя акцент върху спорта. Автомобилът изглежда по-динамичен от своя предшественик и е по-пъргав на пътя, като същевременно предлага повече комфорт. Благодарение на отличителния дизайн на инструменталното табло, неговият авангарден интериор създава уникално усещане за простор. Една от отличителните характеристики е свързана с повърхностите на основния обем, които са отдалечени от шофьора и пътника отпред.

Иновативен е и интуитивният потребителски интерфейс на адаптивната мултимедийна система MBUX. Той впечатлява със своите отлични графични характеристики, системата за гласов контрол „Hey Mercedes“, стандартния сензорен екран на MBUX. По отношение на активната безопасност, благодарение на съвременните асистиращи системи B-класата е един от лидерите в този сегмент и предлага функции, заимствани от S-класата.

Освен това, интериорът е по-просторен, а двигателите са по-ефективни и чисти. Осемстепенната трансмисия с двоен съединител прави своя дебют. В България, новата В-класа ще може да се поръчва от Генералния дистрибутор на Mercedes-Benz – Силвър Стар –  от декември месец 2018 г.

„По-практична от всякога досега“, така описва новата B-класа Брита Зегер, член на борда на Daimler AG, отговаряща за продажбите на автомобили Mercedes-Benz. „В нашия производствен портфейл от компактни автомобили, това е перфектният модел за цялото семейство. Освен това, MBUX, новата система Mercedes-Benz User Experience, също предлага на клиентите съвсем нови усещания със своите функции, които досега бяха привилегия на луксозния клас.“

„B-класата, която е най-новият представител на новото поколение компактни автомобили на Mercedes-Benz, добавя нова впечатляваща глава в историята на успеха на динамичния Sports Tourer на Mercedes-Benz.”, казва Гордън Вагенер, главен дизайнер на Daimler AG. „Със своя емоционален и същевременно пуристичен дизайн, новата B-класа се вписва идеално в дизайнерския стил Sensual Purity.“

Задачата на дизайнерите на новата B-класа беше да създадат автомобил, който се отличава визуално от предлаганите минивановете. Задачата бе приета и изпълнена – динамичните пропорции на автомобила се отличават с дълго междуосие (2729 мм) и къси надвеси, леко снижена линия на покрива и по-големи 16-19-цолови джанти. Сравнително снижената и устремена напред предница с плавен преход от предния капак към А-колоните и предното стъкло, заедно с мускулестите форми под линията на страничните прозорци, подсилват цялостното спортно излъчване.

Същото важи и за дискретния дизайн на фаровете, чиято прецизна конструкция от висока класа при базовия модел е постигната с помощта на H7 технология и светодиодни дневни светлини. Във вариантите с LED фарове или по-високо оборудване, отличителната светлинна визия на B-класата се подсилва от двойните прожекторни дневни светлини.

Предлаганите като опция MULTIBEAM LED фарове добавят ефектен спортен акцент в оформлението на автомобила. Електронното управление на тези фарове реагира бързо на променящите се условия на пътя. Това оборудване от луксозния клас, което направи своя дебют в компактния клас с новата A-класа, вече подсилва ефектната визия и повишава нивото на безопасност и на новата B-класа.