Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бианки се чувства готов да се състезава за Ферари, ако Алонсо напусне

Бианки се чувства готов да се състезава за Ферари, ако Алонсо напусне

77
0
Жул Бианки

Жул Бианки се чувства готов да се състезава за Ферари във Формула 1, ако в тима от Маранело се отвори място при евентуално напускане на Фернандо Алонсо. Това заяви пилотът на Маруся в Япония, където този уикенд ще се проведе 15-и кръг от световния шампионат.

– Естествено, че се чувствам готов. Работя по това, откакто се присъединих към академията през 2009 г. Вече имам почти два пълни сезона в F1. Придобих чудесен опит и се чувствам готов. Изглежда ми като логична стъпка, ако нещо се случи. В момента и двамата пилоти (на Ферари) имат договори, но ако се появи възможност, ще е добре за мен – коментира френският състезател.

Бъдещето на Алонсо е централна тема във Формула 1 вече седмици наред. Напускането му на Ферари се смята за почти сигурно, но въпросът къде ще отиде все още няма отговор. Името му се свързва най-упорито с Макларън, като Хонда (които ще са доставчик на задвижващи системи на тима от Уокинг от догодина) дори били готови да платят неустойка за прекратяване договора на испанеца преди изтичането му.

Самият Алонсо се раздразни сериозно при последния разговор относно намеренията му за идващите сезони, който се проведе в Сингапур. Той заяви, че от година и половина непрекъснато го питат за това и му е омръзнало да обяснява, че иска да остане във Ферари. След това изрази разочарование, че голямата част от спекулациите се раждат в Италия.

Покрай Алонсо се дискутира още бъдещето на Себастиан Фетел и Люис Хамилтън. Двамата заедно с испанеца съставлявали краткия списък с пилоти, от които Хонда иска един да бъде привлечен от Макларън. Техните имена също се спрягат за Ферари, особено това на четирикратния световен шампион. Самият Фетел обясни на Сузука, че падокът изобилства от подобни слухове, особено на настоящия етап от сезона. Той обаче не мислел за това, а е съсредоточен върху работата си и се надява прогресът от Сингапур да продължи и в Япония.