Начало Formula E News Буеми с първи полпозишън за сезона във Формула Е

Буеми с първи полпозишън за сезона във Формула Е

30
0

Себастиен Буеми спечели първия си полпозишън за сезона в квалификацията за Монако еПри. Той бе едва трети в груповата фаза, в която Жан-Ерик Верн и Маро Енгел задаваха темпото. В решителния момент обаче Буеми направи страхотна обиколка и увеличи броя на първите си позиции до седем.

Енгел остана пети след докосване на стена. Верн пък не успя да загрее достатъчно гумите си и се нареди четвърти.

„Отдавна не бяхме печелили първа позиция. Честно казано, работехме много упорито, а все не разбирахме защо не сме достатъчно бързо. Затова съм наистиа щастлив да превърна темпото от първата тренировка в чудесна квалификация”, коментира Буеми.

Основният му съперник за титлата – и победител от последното състезание в Мексико – Лукас ди Граси даде второ време.

„Направих добър тур, с малка грешка в края. Като цяло обаче съм доволен да съм на първа редица. Сега трябва да се борим здраво в надпреварата. В Монако е трудно да се изпреварва, но ще се пробваме”, обясни Ди Граси.

Трета позиция зае Нелсън Пике младши, като заяви след финала на сесията, че това подреждане е предпоставка за наистина вълнуваща надпревара.

„Битката между нас тримата е сериозна, така че първият завой ще е важен, тъй като тук задминаванията са сложни”, допълни Нелсиньо.

Феликс Розенквист бе шести, пред Хосе Мария Лопес. Адам Карол се удари и ще е едва 18-и. Нико Прост пък е чак 19-и, след като излетя. Грешка в бързата обиколка пък прати Жером д’Амброзио в дъното на грида.