Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Без наказания за Фетел и Строл, според Себастиан пилотът на Уилямс е...

Без наказания за Фетел и Строл, според Себастиан пилотът на Уилямс е виновен

77
0

Стюардите в Гран при на Малайзия решиха да не наказват никого след инцидента между Себастиан Фетел и Ланс Строл в обиколката за прибиране в бокса след финала на състезанието. Фетел завърши четвърти и мина пред Строл от външната страна при 5-и завой по пътя към бокса.

Последва тежък удар, който разби задницата на болида на Ферари. Себастиан паркира на пистата и остави колата си, която не можеше да се движи заради откъснатото ляво задно колело. Фетел направи най-бързата обиколка в състезанието, записвайки 1:34.080 мин. Така той подобри рекорда на пистата на Хуан-Пабло Монтоя от 2004 г.

Четирикратният световен шампион обвини за случилото се младият пилот на Уилямс по радиото и заяви, че Ланс изобщо не е гледал къде се движи. „Минах от външната страна, за да събера малко гума, и мисля, че Ланс не гледаше и искаше да направи същото, но бе твърде късно. Аз вече бяха там и имахме контакт. Беше напълно излишно. Мисля, че той просто не погледна и реши да събере малко гума“.

На въпроса дали според него колата му е понесла щети по скоростната кутия в следствие на инцидента, Себастиан отговори: „Не знам, трябва да проверим. Но вината не е моя. Някой просто реши да събере гума и ме удари.“

Строл от своя страна коментира станалото така: „Аз бях в обичайната линия, събирах гума, правех настройки с волана, изключвах колата и Себастиан мина покрай мен и ме избута от външната страна, сякаш състезанието още не беше свършило. Много странен инцидент.”