Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Беше много странен и безкрайно труден уикенд за мен, обобщи Хамилтън

Беше много странен и безкрайно труден уикенд за мен, обобщи Хамилтън

126
0
Макс Чилтън

Люис Хамилтън определи уикенда си в Русия като много странен и безкрайно труден. Английският пилот на Мерцедес завърши четвърти в надпреварата на пистата в Сочи.

„Беше един много, много странен уикенд за мен. Безкрайно труден. Дори не помня да съм имал толкова труден уикенд. Може би за последно (ми се случи нещо подобно) в Баку (през миналия сезон). Като цяло не бях достатъчно бърз, така и не се почувствах съвсем комфортно в колата. В състезанието автомобилът прегряваше и просто се наложи да се примиря с четвъртото място”, обясни Хамилтън.

„На практика не участвах в битката от самото начало. Не можех да се задържа в борбата. Мисля, че имах достатъчно скорост, за да гоня Кими [Райконен], но болидът прегряваше постоянно. Сигурен съм, че ще разберем причината.”

Още преди да говори с репортерите и екипа си пък, Люис поздрави съотборника си Валтери Ботас за първата му победа във Формула 1.

„Големи поздравления за Валтери. Той свърши фантастична работа и заслужава победата. Беше бърз през целия уикенд. Изключително постижение, прекрасен резултат за отбора”, каза още англичанинът.