Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бътън определи Хамилтън като малко странен съотборник

Бътън определи Хамилтън като малко странен съотборник

93
0
Дженсън Бътън,Люис Хамилтън

Дженсън Бътън сподели бившия си съотборник Люис Хамилтън като леко странен. Двамата бяха заедно в екипа на Макларън между 2010 и 2012 г., като в този период никой от тях не спечели световната титла и представянето им бе с променлив успех.

През 2013 г. Люис премина в Мерцедес и спечели още 2 пъти титлата досега, а Дженсън остана в Уокинг и до днес, като този сезон е резервен пилот.

„Лично с мен се държеше добре. Не сме имали проблеми, но просто си личеше, че е леко раздразнен, написа Бътън в своята автобиографична книга „Life to the Limit“, който ще излезе официално в четвъртък. – Чисто човешки имахме много общо помежду си. Имахме обща картинг история, а и баща му беше клиент на моя баща. И за разлика от много други пилоти, с Люис не идвахме от богати семейства. И двамата бяхме постигнали всичко с талант.

Изкарвахме си добре, когато прекарвахме някакво време заедно, и винаги заговаряше баща ми. Но в същото време имаше и доста неловки мълчания и често си мислех: Какво ли остана неказано?. Съжалявах, че независимо от приликите помежду ни, така и не станахме приятели. Днес е доста по-зрял, говори почти като опитен политик и е страхотен посланик на спорта.“