Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Без последствия за Хамилтън след инцидента с Грожан в Q3

Без последствия за Хамилтън след инцидента с Грожан в Q3

90
0

Люис Хамилтън бе най-бърз в квалификацията за Гран при на Великобритания и ще стартира от полпозишън в домашния си старт от Формула 1, след като стюардите решиха да не предприемат по-нататъшни действия срещу него. Те проверяваха дали не е попречил на Ромен Грожан в края на Q3. Пилотът на Хаас връхлетя върху бавно движещия се англичанин в края на последния квалификационен сегмент.

„Какво беше това?“, ядосано се обади Грожан по радиото. „На Мерцедес има трябва по-добър GPS. Не е за вярване!“ Малко след това рейс контролът съобщи, че инцидентът се разследва.

Хамилтън заяви, че според него самия не е блокирал Грожан.

„Бях на път да започна бързата си обиколка. Валтери [Ботас] бе пред мен и аз, като всички останали, се опитах да оставя разстояние помежду ни“, обясни Хамилтън след квалификацията. „Зад мен беше една от Форс Индии-те, която влезе в пита и нямаше никого другиго. Но когато тръгнах да натискам газта, погледнах в огледалата и видях кола зад себе си. Не знам дали съм попречил и дали да се извинявам. Нямаше никакво предупреждение от страна на отбора за това, че някой приближава. Мисля, че не го блокирах, но трябва да прегледам видео записа. Не смятам, че бе толкова близо, когато ускорих, но наистина е хубаво да видя.“

Англичанинът бе с повече от половин секунда (0,547 сек) по-бърз от втория в класирането Кими Райконен (Ферари). Това наистина му донесе удовлетворение, въпреки проблема с пилота на Хаас. Люис определи квалификацията като сложна.

„Беше облачно, малко поваля, но аз съм израснал в тези условия, така че се чувствах съвсем като вкъщи“, заяви пилотът на Мерцедес. „Успях да използвам добре гумите, когато изсъхна. Последната обиколка бе фантастична. Не очаквах, разбира се, такава разлика спрямо пилотите зад мен, така че усещането със сигурност е страхотно и наистина се гордея с постижението.“