Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Булие вярва, че Магнусен е в добра позиция да си намери титулярно...

Булие вярва, че Магнусен е в добра позиция да си намери титулярно място в F1 за 2016 г.

29
0

Рейсинг директорът на Макларън Ерик Булие вярва, че Кевин Магнусен е в добра позиция да си намери титулярно място във Формула 1 за 2016 г., макар и не в екипа от Уокинг.

Датският пилот изкара сезон 2014 г. с Макларън. В края на годината обаче в британския тим решиха Дженсън Бътън да остане като съотборник на Фернандо Алонсо. Магнусен остана като резервен и тест пилот, но при ограничението на изпитанията за F1 отборите по време на сезона, в най-добрия случай едва ли ще има повече от няколко дни в болид през 2015-та.

Според Булие 22-годишният пилот ще натрупа още опит, който ще му е полезен при търсене на титулярно място.

– Разбираме колко разочарован е Кевин от това, че няма да се състезава догодина, но най-доброто, което можем да му предложим, е да е част от семейството, а и Макларън-Хонда е огромен проекта – каза Булие. – Има възможност да остане, да продължи да се учи, особено от двамата ни пилоти, присъствайки на състезания. Освен това вече има опит от година в Гран при зад гърба си. Не знам дали можем да му дадем шанс да тества, може би. Но ще запази контакта си с болидите, ако може така да се каже и съм доста сигурен, че ще има полза от този опит. Кевин направи наистина добър сезон. Като дебютант се справи чудесно и няма причина да не се върне като титуляр в F1.

Французинът призна още, че има вероятност Макларън да се опита да намери място на датчанина в друг тим. Мартин Уитмарш лобира за Серхио Перес, след като договорът на пилота не бе подновен в края на 2013 г. и в крайна сметка мексиканецът отиде във Форс Индия.

– Това е една възможност, но все още няма дискусии. Кевин обаче със сигурност разполага със 100% от подкрепата ни. Има повече възможности, отколкото който и да е друг, да е в F1 (като титуляр) през 2016 г. Дали може да кара на Льо Ман? Би могъл. Но сега е част от Макларън-Хонда и не можем да си позволим конфликт с други брандове, така че това ще ограничи избора му – каза още Булие.