Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Булие: Надявам се да решим въпроса с пилотите преди края на сезона

Булие: Надявам се да решим въпроса с пилотите преди края на сезона

38
0

Рейсинг директорът на Макларън Ерик Булие заяви, че се надява отборът да реши въпроса с пилотите за 2015 г. преди края на настоящия сезон.

Французинът за пореден път обясни, че екипът от Уокинг не бърза и ще стори най-доброто с оглед дългосрочното бъдеще на тима. Настоящите титуляри Дженсън Бътън и Кевин Магнусен са в неведение какво ще се случи с тях и дали имат място в отбора за следващия сезон.

– Надявам се да решим въпроса с пилотите преди края на сезона. Истина е, че отнема малко повече време, отколкото миналата година да речем. Но нещата все още се придвижват по план, като идеята е всичко да е ясно и обявено преди финала на сезона. Разбирам, че Дженсън не се чувства комфортно и явно е разтревожен за бъдещето си. Аз ръководя Макларън Рейсинг и трябва да направим най-доброто за отбора. Състезателите очевидно са много важна част от дискусията. Обмисляме сериозно Дженсън и оставането му в дългосрочен план. Знаем колко е ценен, че е световен шампион и пилот от най-висока класа, така че не е нужно да се представя извънредно добре на пистата, за да има шанс да си запази работата. Но все още проучваме какво искаме да сторим по отношение на пилотите, след като разполагаме с цялата необходима информация – обясни Булие.

Единствената сигурна информация относно разместванията на пилоти в топ екипите е, че Себастиан Фетел напуска Ред Бул в края на сезона. Нищо друго не е потвърдено. Очаква се в близките седмици четирикратният световен шампион да обяви къде ще се състезава догодина. За сигурна се приема опцията, че ще кара за Ферари. Фернандо Алонсо, за когото се твърди, че напуска Маранело, също трябва да изясни бъдещето си. Уокинг е най-често споменаваният вариант за испанския пилот.