Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ботас и Окон без наказания след разследване за бавно каране в квалификацията

Ботас и Окон без наказания след разследване за бавно каране в квалификацията

51
0
Естебан Окон

Стюардите на Гран при на САЩ разследваха Валтери Ботас (Мерцедес) и Естебан Окон (Форс Индия) за твърде бавно каране в обиколки за прибиране в пита по време на квалификацията в Остин. Състезателите трябва да се движат в рамките на определено време, за да се избегне твърде голяма разлика в скоростта между тези в бързи обиколки и прибиращите се в бокса.

След като разгледаха двата случая, стюардите постановиха, че Ботас и Окон не са карали „ненужно бавно или по начин, който да се отрази неблагоприятно на който и да е друг пилот”. Взимайки предвид обстоятелствата, те решиха да не предприемат по-нататъшни действия.

Ботас ще стартира от трета позиция в Гран при на САЩ. Той даде четвърто време в квалификацията, но преминава едно място напред заради санкцията на Себастиан Фетел (Ферари). Окон пък бе шести и не скри задоволството си, че се класира на полпозишъна в В-шампионата, както наричат битката помежду си отборите в средата на колоната.

„Страхотно е да съм шести на грида – най-добър от останалите. Беше много близка борба през цялото време. Обиколката ми в Q3 бе много силна, колата работеше чудесно. Целта за надпреварата ще е да спечелим добри точки. Състезателното темпо не е съвсем ясно заради тренировките на мокро, но мисля, че можем да сме конкурентоспособни”, каза Окон, чийто съотборник Серхио Перес бе десети в Q3.