Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Босът на Силвърстоун подаде оставка

Босът на Силвърстоун подаде оставка

46
0
Силвърстоун, Гран при на Великобритания
пистата Силвърстоун, снимка Мерцедес

Патрик Алън напусна поста си на изпълнителен директор на трасето Силвърстоун. Според медиите в Англия Алън е бил принуден временно да се отстрани от позицията, която заемаше в последните 10 години. Причината за това е близостта му с Лоурънс Томлинсън, който участва в конкурса за нов собственик на легендарното трасе.

„Някои от вас може да са чули или прочели в пресата слухове за моето напускане. Вярно е, че срещу мен бяха отправени обвинения. За да избегна всякакви съмнения, аз се оттеглям“, обяви Патрик Алън.

В момента Силвърстоун е собственост на Британския клуб на автомобилните пилоти. През април организацията обяви, че възнамерява да продаде трасето на 249-годишна концесия в полза на автомобилната корпорация Ягуар Ленд Роувър, тъй като през последните 5 сезона пистата е натрупала загуби от 55,9 милиона паунда.

Сделката за 33 млн. паунда с Ягуар обаче зацикли, тъй като стана ясно, че Порше има правото да блокира конкурентни производители, като им забрани да ползват Силвърстоун за повече от 45 дни годишно. Точно в този момент се намеси и LNT Груп на Томлинсън, която отправи нови предложение. А в тази компания Алън е бил рекламен директор.