Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Без по-нататъшни действия относно катастрофата след старта в Сингапур

Без по-нататъшни действия относно катастрофата след старта в Сингапур

107
0
Чарли Уайтинг

Стюардите на Гран при на Сингапур постановиха, че няма да предприемат по-нататъшни действия относно катастрофата след старта на надпреварата. При инцидента се сблъскаха пилотите на Ферари Себастиан Фетел и Кими Райконен и Макс Верстапен (Ред Бул).

Стюардите изслушаха и тримата състезатели и прегледаха видео материалите от случилото се на трасето. В крайна сметка те постановиха, че нито един от пилотите не носи цялата или по-голяма част от вината за сблъсъка.

„Пилотът на автомобил №7 (Райконен) направи много добър старт и имаше възможност да опита изпреварване на автомобил №33 (Верстапен) от лявата страна“, се казва в решението.

„В същото време автомобил №5 (Фетел), който потегли по-бавно, се придвижи наляво по пистата; автомобили №33 и №7 се удариха в резултат на верижен инцидент с №5, като на следващия завой пострада и №14 (Фернандо Алонсо), която кола отпадна няколко обиколки по-късно.“

„Стюардите смятат, че нито един състезател не носи цялата или по-голяма част от вината за инцидента и затова няма да предприемат по-нататъшни действия.“