Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бях близо до подиума, но Себастиан повиши темпото в края, заяви Рикиардо

Бях близо до подиума, но Себастиан повиши темпото в края, заяви Рикиардо

41
0

Даниел Рикиардо заяви, че е бил близо до подиума в Гран при на Италия, но повишаване на темпото от страна на Себастиан Фетел в последните обиколки не му е дало възможност да го настигне. Заради наказание за нерегламентирана смяна на компоненти по задвижващата система, Рикиардо стартира едва 16-и, но завърши 4-и след серия от изпреварвания.

„Когато напредваш в колоната и си набрал скорост, няма значение срещи кой се изправяш, заяви пилотът на Ред Бул. – Бях наясно, че колкото по-напред отивам, толкова по-трудно ще е да изпреварвам. Защото разликата в скоростта става по-малка спрямо тези пред теб. Щастлив съм от маневрата срещу Райконен.”

След нея Рикиардо започна да настига и Фетел и намали разликата от 12 на 4 сек, но в последните обиколки не бе в състояние да се доближи до него. „Доближавахме се до подиума, каза още австралиецът. – В един период настигах Себ с 1 секунда на обиколка. С това темпо щях да го настигна в последната обиколка. Но мисля, че след това той вдигна малко скоростта.

Другият пилот на „биковете” Макс Верстапен спука гума още в началото след битка с Фелипе Маса в първия шикан. Наложи се той да спре два пъти в бокса, като в крайна сметка завърши 10-и и взе една точка. По думите на пилота състезанието му е свършило на практика след 3-ата обиколка, когато дойде инцидента с пилота на Уилямс.