Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Проблемите на Катерам осуетили връщане на Барикело в F1

Проблемите на Катерам осуетили връщане на Барикело в F1

59
0
Рубенс Барикело

Финансовите проблеми, довели до преминаването на Катерам под управление на синдици, са осуетили изненадващо връщане на Рубенс Барикело във Формула 1.

42-годишният бивш пилот успял да сключи сделка с екипа да кара в последните три надпревари от този сезон на мястото на Камуи Кобаяши. Това станало възможно, след като Колин Колес получил подкрепа за връщане на Рубенс зад волана от страна на организаторите на Гран при на Бразилия.

– Барикело щеше да кара за нас във финалните три състезания – заяви източник от Катерам пред журналиста Адам Купър. – Имахме спонсорство, всичко вървеше както трябва. Щеше да е фантастично за F1.

Барикело се оттегли от Формула 1 в края на 2011 г. след близо две десетилетия кариера. Той държи рекорда за най-много старта в Гран при надпревари – 322 (от 326 участия). През 2012 г. кара в Индикар в САЩ, като от тогава до сега има участия в бразилски автомобилни серии. Рубенс се изявяваше и като телевизионен коментатор за предавания на F1 надпревари в родината си.

– Щеше да е страхотно да се състезавам пред сънародниците си още веднъж и да кажа „сбогом” по подходящия начин – призна и самият Барикело.

Твърди се, че още миналата година той предложил на Тото Волф да работи с Мерцедес във Формула 1 като трети пилот.