Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ботас: Тази писта е по-удобна за Мерцедес

Ботас: Тази писта е по-удобна за Мерцедес

53
0
Дженсън Бътън,Фернандо Алонсо

Във втория си уикенд като пилот на шампионския екип на Мерцедес Валтери Ботас се сблъска с далеч по-голяма тълпа от журналисти на редовния си брифинг в четвъртък на пистата край Шанхай. Финландецът с усмивка призна, че работата му като състезател може и да не се е променила много от дните с Уилямс, но със сигурност има много ангажименти и напрежение извън пистата.

„Третото място в Мелбърн бе добър начин да започна кариерата си в Мерцедес, но това е само отправна точка и тепърва ще търся подобрение във всеки компонент”, каза Валтери. „С всеки изминал ден се чувствам по-комфортно и удобно в тима и мисля, че съм способен да постигна по-добри резултати.”

Ботас бе откровен, че Ферари са „изненадали” Мерцедес със скоростта си в състезанието в Мелбърн и според него те са имали категорично по-бързата кола точно в неделния ден.

В Китай обаче той очаква картината да е различна: „Тази писта исторически е много добра за Мерцедес. Трасето е напълно различно, температурите също и вярваме, че тук дистанцията ще е в наша полза, макар всяка смес на гумите да се държи по различен начин при малка промяна в температурите.”

„Мисля, че качествата на задвижващите системи на Мерцедес и Ферари сега са с изравнени сили, като аеродинамика също и просто Мелбърн и температурата на пистата там бяха от полза на Ферари, както се е случвало и преди.”

Ботас обясни още, че първият завой в Шанхай ще е голямо предизвикателство с новите гуми и аеродинамика, както и седми завой, а тук ще има със сигурност и изпреварвания след дългата обратна права.

Според Валтери не е имало голяма разлика в настройките на неговата кола и тази на Люис Хамилтън в Мелбърн, на която да се дължи разликата в използването на гумите, просто имало много фактори за това. Ботас бе откровен, че наистина като тим Мерцедес има за цел да победи Ферари и той е готов да направи всичко за този успех, но като пилот винаги е имал за цел да победи съотборника си и сега не е различно, като интеграцията му в тима е много важна в тази посока.