Начало Автомобили Бензиновият TCe 125 двигател се присъединява към гамата на Dacia Duster

Бензиновият TCe 125 двигател се присъединява към гамата на Dacia Duster

546
0

Последното поколение бензинов двигател на Dacia допълва гамата, съставена от бензиновия 1.6 16v 105 к.с. и дизеловия dCi 110 к.с. двигатели, в зависимост от държавата, който вече фигурира в каталога за 4WD версиите на Duster. Duster 4WD TCe 125 отговаря на стандарта Euro6 и въвежда Stop&Start технологията със система за възобновяване на енергия по време на спиране. Двигателят TCe 125 комбинира удоволствието зад волана с гъвкавостта, необходима, когато сцеплението е лошо.

Този 4-цилиндров двигател с директно впръскване на горивото и принудително пълнене е продукт на стратегията за даунсайзинг на Renault group. 1,2-литровият агрегат разчита на най-новите технологии, за да подобри енергийната си ефективност (Stop&Start, намалено триене), и предлага същото приятно шофиране като 2,0-литров атмосферен мотор, но ограничава разхода на гориво.

Tози 1198-кубиков двигател с алуминиев блок генерира 125 к.с. 90% от максималния въртящ момент от 205 Нм, е наличен от 1500 об/мин, а целият въртящ момент идва между 2000 и 3000 об/мин.

Duster 4WD TCe 125 е достатъчно еластичен и отзивчив, за да се чувства като у дома си на междуградски път или планински маршрут, който изисква мощност и възможност за ускорение.

Двигателят TCe 125 е свързан с 6-степенна 4WD трансмисия, проектирана за лесно шофиране и оптимална ефикасност, експлоатираща в пълна степен потенциала на Duster при офроуд движение.

С късата си първа предавка (5,79 км/ч на 1000 об/мин.), Duster 4WD TCe 125 може да маневрира с много ниска скорост на груб терен, като тя позволява комфортно потегляне по наклон нагоре или когато автомобилът е тежко натоварен. Tова просто и икономично решение е било избрано за комфортно офроуд шофиране, като едновременно с това предлага динамично и приятно шофиране на пътя.

Duster 4WD TCe 125 предлага намалени текущи разходи. Ангренажната верига на двигателя не изисква смяна. Разходът на гориво е само 6,4 л/100 км, а CO2 емисиите са ограничени до 145 г/км.

Eco Mode позволява на водачите да ограничат разхода си на гориво по всяко време, като им помага да адаптират стила си на управление към по-икономичен и екологичен такъв. След като бъде активирана, системата адаптира определени параметри, ограничавайки динамиката на двигателя, и контролира температурата в съотношения, приемливи за водача и пътниците.

Индикаторът за смяна на предавките дава сигнал на таблото, показващ оптималните обороти за смяна на предавките с цел оптимизиране на разхода на гориво и CO2 емисиите.

С внимателно проектираната си акустика, TCe 125 е създаден за тихо и плавно движение, което подобрява комфорта и допълнително подчертава модерните характеристики на този двигател от последно поколение.