Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Булие: Целта ни за оставащите стартове е да затвърдим позицията си при...

Булие: Целта ни за оставащите стартове е да затвърдим позицията си при конструкторите

56
0
Дженсън Бътън

Отборът на Макларън има нелек сезон във Формула 1 досега през 2014 г., но в Уокинг са убедени, че ще постигнат напредък във финалните надпревари.

– Пристигането в Италия в края на европейското лято винаги носи усещането за повратна точка в сезона – от това състезание започваме да гледаме към края на сезона и да преценяваме какво ще стане. Последната третина е невероятно сложно предизвикателство за екипа – и физически, и психически, така че е важно да запазим концентрация – коментар рейсинг директорът на тима Ерик Булие. – Целта ни за оставащите стартове е да затвърдим позицията си в конструкторския шампионат, като и двете коли финишират в точките. Освен това ще продължим да се стараем да подобряваме MP4-29 – няма да има отстъпление по отношение на развитието, тъй като всичко научено сега, ще има значение за догодина.

Пилотите на тима Дженсън Бътън и Кевин Магнусен харесват трасето и се надяват представянето им там да е добро.

– Според мен всеки пилот очаква с нетърпение Монца. Това е една от най-великите писти в света, има уникална конфигурация. Атмосферата я превръщат в може би най-специалното място, което посещаваме всяка година. На повечето караме с по-високи нива на аеропритискане и усещането при първото излизане от питлейна на Монца е истинска лудост: скоростта се качва и качва, и имаш чувството, че няма край. С ERS и DRS мисля, че ще се получи наистина интересно състезание. Спирането и ускорението са значително по-сложни, отколкото на други места. На моменти колата се опитва да ти избяга и това е уникално предизвикателство – сподели английският пилот.

Съотборникът му обясни, че за последно се е състезавал на Монца през април миналата година в световните серии Рено 3.5:

– И в двете надпревари бях втори, а освен това взех и полпозишън. Нямам търпение да се върна там. Пистата е великолепна, а освен това гледах Гран при състезанията там от съвсем малък и винаги съм искал да карам F1 болид на Монца. С тазгодишните хибридни автомобили смятам, че ще стане впечатляваща битка. Очакваме максимални скорости от порядъка на 345 км/ч – без изтегляне на правите. Това ще са най-високите стойности през целия сезон. Ще е страхотно за феновете. Мисля, че на Спа-Франкоршамп показахме, че конфигурацията ни с ниско аеропритискане ни позволява да сме в борбата. Иска ми се да спечеля точки в Италия. Определено смятам, че имаме прогрес. Би било чудесно всичко да се напасне в рамките на един състезателен уикенд.