Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ботас предвижда битка между Уилямс, Ферари и Ред Бул; Маса се оплака...

Ботас предвижда битка между Уилямс, Ферари и Ред Бул; Маса се оплака от липса на сцепление

55
0

Тимът на Уилямс изпита новите си аерокомпоненти в днешните свободни тренировки на пистата Сузука. Фелипе Маса проведе сутринта сравнителен тест на ново предно крило и предишната конфигурация, както и на останалите компоненти. Валтери Ботас изпита част от тях във втората сесия.

В отбора като цяло останаха доволни от деня. Финландският пилот даде трето време, а съотборникът му се нареди 14-ти.

– Удовлетворителен ден, колата доказа, че е доста бърза – коментира шефът на отдела за представяне Роб Смедли. – Програмата включваше проверки на аеродинамични елементи. Беше добър старт и смятам, че би трябвало да сме конкурентоспособни. Пилотите ни работиха в различни посоки. Тази вечер ще се съсредоточим върху извличане на максималния потенциал от FW36 за утре.

Ботас бе доволен от самото начало от баланса на автомобила си и смяташе, че екипът е направил добра крачка напред с поведението на колата:

– Новостите, които имаме на Сузука, работят добре и това е много положително. Ще е интересно утре да се види какво ще стане, тъй като всички ще изстискат още малко от болидите си. Мерцедес все още изглеждат силни, но според мен ще има хубава битка между нас, Ферари и Ред Бул.

Съекипникът му се оплака от липса на достатъчно сцепление през целия ден. Фелипе обаче отбеляза, че колата върви силно, което се вижда по времето на Ботас и продължи:

– Ситуацията при мен няма нищо общо с новите аерокомпоненти, те изглежда работят както трябва. След като оправим проблема, мисля, че можем да сме конкурентоспособни утре. Днешната ни работа бе насочена към квалификацията, тъй като надпреварата изглежда ще е на мокро. Това също трябваше да го вземем предвид при настройването на колата. Състезателното ни темпо изглежда силно – от това, което Валтери показа, така че ще се трудим упорито по моя болид, за да работи и той така утре.