Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бъдещето на Хонда изглеждало добре

Бъдещето на Хонда изглеждало добре

40
0

Изглежда, че усилията на серия страни за спасяването на тима на Хонда продължават, въпреки че от японския производител казаха в понеделник, че не виждат сериозен купувач на отбора.

В началото на седмицата изпълнителният директор на Хонда, Такео Фукуи, подчерта, че компанията започва да губи вяра, че ще намери някой, който да закупи отбора. И въпреки тези негативни коментари високопоставени източници са намекнали, че все още има голям оптимизъм сред екипа.

Така от ръководството на отбора разкриха, че първоначално са искали да намерят такава опция, която да спести възможно най-много работни места в Бракли и същевременно да се осигури място на тима в топ три през 2009 година.

Най-вероятният изход в момента изглежда закупуване на тима от консорциума, воден от Ник Фрай и Рос Браун. Същите източници намекват, че слуховете за евентуално оттегляне на Фрай са глупави.

Надеждите на Браун и Фрай са допълнително подкрепени от доставчика на двигатели, Мерцедес Бенц, който е готов да предложи сделка за доставка през 2009 година.

И въпреки че имаше и слухове, че изминалият понеделник е бил крайният срок на Мерцедес за осигуряване на бъдещето на базирания в Бракли тим, то изглежда, че от немския доставчик на агрегати правят всичко, за да гарантират положителен изход за Хонда.

Затова като част от отдадеността си на Формула 1 и с желанието за пълна стартова решетка в Мелбърн Мерцедес са готови да чакат, докато има готово споразумение.

Ако се стигне до закупуване на тима от шефовете му, то има шанс отборът да участва в някои от предсезонните тестове. Следващата седмица има тест на Херес, а по-късно – в Барселона.