Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бъдещето на испанската Гран при на Каталуня е неясно

Бъдещето на испанската Гран при на Каталуня е неясно

45
0

Бъдещето на Гран при на Испания на пистата Каталуня продължава да е неясно, като слуховете, че след няколко години надпреварата вече няма да се провежда там, бяха допълнително засилени от новия президент на местното правителство – Артур Мас. Проблемът разбира се е във високите такси, които мениджмънтът на Формула 1 изисква от организаторите.

„Провеждането на състезанието от Ф1 на тази писта е гарантирано само за тази година и вероятно за другата. Надявам се, че  то ще може да се провежда и в бъдеще, но това зависи от развитието на икономическата  ситуация и резултатите, които ще има през следващите две години.

Ситуацията е такава, каквато е. Не съм тук, за да заблуждавам когото и да било.  Знам колко ценно е едно домакинство на Гран при, а моторните спортове са сектор, който помага на икономиката. Ще направя всичко, каквото мога, но не можем да крием истината. Трябва да намалим бюджетите.

Трябва да преминем през тези две трудни години и ако се възстановим, договорът, който имаме за още няколко години, ще ни даде малко светлина в тунела„, обясни Мас.