Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бъдещето на Уилямс и Дженсън Бътън

Бъдещето на Уилямс и Дженсън Бътън

31
0

В последните седмици двете горещи теми в падока са с какви двигатели ще се състезава отборът Уилямс и дали Дженсън Бътън ще остане в БАР.

Според различни източници Уилямс са сключили договор с Косуърт за техните V8 двигатели за сезон 2006, а от 2007 година може да получат двигатели от Тойота. От Гроув обаче твърдят, че окончателното решаване на въпроса с двигателите им за следващата година трябва да бъде взето до 3-4 седмици.

Също толкова неясен е статутът на Бътън. Франк Уилямс е убеден, че има твърд договор с Дженсън за следващия сезон. Шефът на БАР Ник Фрай обаче смята, че желанието на британския пилот е да остане при тях и не може да бъде принуден насила да кара някъде другаде.

Междувременно се появиха предположения, че БАР-Хонда може да предложат да снабдяват Уилямс с двигатели в замяна на освобождаването на Бътън. А последните теории на британските медии са, че БАР може да предложат тестпилота си Антъни Дейвидсън плюс парична компенсация за Уилямс – сума, която евентуално би могла да покрие част от необходимите средства за закупуване на двигатели от Косуърт.

Засега няма получена твърда информация както от Уилямс, така и от Дженсън Бътън по тези два въпроса…