Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бъдещето на Ръсел в Мерцедес е под заплаха?

Бъдещето на Ръсел в Мерцедес е под заплаха?

3600
0
Джордж Ръсел
Джордж Ръсел, снимка Мерцедес

Бъдещето на Джордж Ръсел в Мерцедес може да бъде под въпрос. Това смята Ралф Шумахер. Бившият пилот на F1 е на мнение, че дните на британеца са преброени, ако тимът от Бракли успее да привлече в редиците си Макс Верстапен.

Мерцедес все още не е обявил заместника на Люис Хамилтън. Седемкратният световен шампион хвърли бомбата в началото на сезона, след като реши да прекрати предсрочно договора си. От следващата година Хамилтън ще кара за Ферари заедно с Шарл Льоклер

Сред спряганите наследници на Хамилтън попадаха имената на Карлос Сайнц, Александър Албон, Фернандо Алонсо и дори Валтери Ботас. Двукратният световен шампион обаче подписа нов договор с Астън Мартин още в началото на пролетта. Албно пък реши да се обвърже дългосрочно с Уилямс. Ботас също едва ли ще се върне в Мерцедес и има вероятност да напусне F1. Сайнц пък е много близо до преминаване в Уилямс.

Очакванията са Мерцедес да рискува с наемането на Андреа Кими Антонели. 17-годишният италианец е подкрепян от тима през последните няколко години. Понастоящем той кара във Формула 2 за тима на Према и не се представя на най-високо ниво.

Тото Волф неколкократно е казвал, че няма да бърза да вкарва Антонели в F1. Въпреки това по всичко изглежда, че младият италианец ще кара за Мерцедес от следващия сезон. Последната промяна в правилника на ФИА за суперлицензите също намеква, че Антонели е все по-близо до място в F1.

Най-сериозната цел на Мерцедес е Макс Верстапен. Нидерландецът обаче има договор с Ред Бул до края на сезон 2028. Но от друга страна, Верстапен може да си тръгне по-рано от Милтън Кийнс, особено ако не разполага със силен автомобил през 2026 г.

Евентуалното преминаване на Верстапен в Мерцедес няма да е добра новина за Ръсел. Според Ралф Шумахер, дните на британеца в тима са преброени, ако бъде привлечен Верстапен

„Ако Макс Верстапен наистина реши да напусне Ред Бул, вече мога да си представя, че ще има място за него в Мерцедес“, заяви Шумахер пред Скай Германия.

„Това може да се окаже доста лоша новина за Джордж Ръсел. Той е или беше супер талант, но също така прави и много грешки. Ако на пазара се появи многократен световен шампион, мога да си представя, че мястото на Джордж Ръсел също може да бъде застрашено.“

Шумахер също така смята, че ако Верстапен е щял да спечели състезанието в Канада, ако е карал автомобила на Ръсел. Британецът допусна няколко грешки по време на надпреварата и  побърза да ги признае. Въпреки това Шумахер твърди, че в Мерцедес ще се нуждаят от световен шампион, след като Хамилтън отиде във Ферари.

„Мерцедес щеше да спечели състезанието в Канада с Макс Верстапен – това е ясно. Макс е пилотът, който прави голямата разлика“, каза Шумахер.

„Мерцедес имаше дълъг период на суша и спешно се нуждае от световен шампион, за да се върне в челото. Верстапен също е човек, който се представя като много консервативен, приятен и професионалист. Съответно бих могъл да си представя, че Тото Волф и Мерцедес ще се занимават с него и ще направят много за него.“