Начало MotoGP News Байндър остава част от семейството на КТМ до 2026 г.

Байндър остава част от семейството на КТМ до 2026 г.

97
0
Брад Байндър, КТМ
Брад Байндър, снимка КТМ

Брад Байндър остава част от семейството на КТМ до 2026 г. Южноафриканецът удължи настоящото си споразумение с още две години. По този начин Байндър ще кара в заводския отбор на КТМ за поне още три сезона.

Байндър е част от семейството на KTM от 2015 г. Тогава той се присъедини към заводския отбор в клас Moto3, с който спечели световния шампионат година по-късно

Байндър остана част от редиците на КТМ след преминаването си в Moto2 през 2017 г. Южноафриканецът стана вицешампион през 2019 г. и остана зад тогавашния световен шампион Франческо Баная.

Южноафриканецът дебютира в клас MotoGP през сезон 2020. Той поднесе сериозна изненада, след като спечели едва третия си старт в кралския клас на пистата „Бърно“. Това бе и единственото му качване на подиума през тогавашната кампания.

Байндър записа втория си успех в MotoGP по време на Гран при на Австрия 2021. Тогава той рискува и караше със сликове на мократа писта „Ред Бул Ринг“. До момента това е последната му победа в основно състезание в MotoGP. Миналия сезон той записа три втори места.

Тази година Байндър постигна значителен напредък. Пилотът на КТМ спечели спринтовете в Аржентина и Испания. Освен това той се качи на подиума в основните стартове на Херес и Силвърстоун. Понастоящем той заема четвъртото място във временното класиране.

Байндър имаше договор с КТМ до края на 2024 г. Южноафриканецът реши да гарантира бъдещето си в австрийския производител и стана първият пилот, който има толкова дълъг договор.

„Огромни благодарности на KTM и ръководството за това, че ми се довериха и ми позволиха да участвам в тази невероятна програма още няколко години“, сподели Байндър.

„Приближаваме се много близо до това, което искаме да постигнем на пистата. Не мога да намеря достатъчно добри думи за отбора и екипажа ми“, продължи пилотът на КТМ.

„2015 г. и първите състезания с КТМ бяха толкова отдавна. През това време сме създали някои специални спомени. Знам, че предстои още много работа и нямам търпение да създам още добри истории Благодаря отново на всички в КТМ“, добави Брад Байндър.

Моторспорт директорът на KTM Пит Бейрер заяви, че задържането на Байндър е бил най-големият приоритет за марката

„Обичаме всичко в този човек- той е абсолютен състезател и оставя всичко на пистата. Брад е ценна част от семейството.  Неговият характер му и начинът, по който се държи с механиците, феновете и компанията, го правят идеален посланик за нас.“

„Вече постигнахме и преживяхме толкова много заедно. Затова сме много горди, че той иска да продължи с нашия RC16 и да остане в оранжево. Няма как да не сме щастливи, че ще имаме мотор с №33 за още няколко години напред“, добави Бейрер.

„Брад е опората на нашия екип. Затова се радвам, че ще остане още по-дълго при нас. От дълго време изграждаме връзката си в проекта. Той внася в нашия бокс дух на победител, но също така стабилност и важно разбиране за KTM. Той винаги е вълнуващ състезател и фантастичен човек. Искам да му благодаря за вярата му в нас и за това, че заедно стигнахме дотук. Все още имаме толкова много потенциал за развитие“, каза ръководителят на КТМ Франческо Гуидоти.