Начало Лайфстайл Български отбор на финалите на MercedesTrophy

Български отбор на финалите на MercedesTrophy

172
0
Mercedes-Benz,голф

Шейсет и пет голфъри, преминали успешно квалификациите през май, премериха сили в Националния финал на турнира MercedesTrophy в Pirin Golf & Country Club край Разлог. Изключително ветровитото време постави на огромно изпитание уменията на състезателите и направи битката за спечелване на трофеите още по-драматична. С впечатляваща игра в невероятно тежките условия Теодор Тодоров заслужи първото място в Дивизия А с 23 брутни стейбълфорд точки. Кирил Златков постигна най-добър резултат в Дивизия В (39 нетни стейбълфорд точки), а Сергей Стойков игра най-добре в Дивизия С (42 нетни стейбълфорд точки). При дамите, най-добре се представи Ники Фентън с 27 нетни стейбълфорд точки.

Според регламента на състезанието, Отбор България, който ще представи страната на Световния финал в града на Mercedes – Щутгарт, в края на септември, се формира от най-добре представилите се клиенти на автомобилната марка. Затова освен Теодор Тодоров и Сергей Стойков, в отбора влиза и Владимир Боянов, постигнал второ място в Дивизия В с 35 нетни стейбълфорд точки.

Поздравления за победителите, както и за всички участници! Въпреки трудните условия за игра, всички положиха усилия да завършат състезанието и да покажат най-доброто от себе си в Националния финал„, каза Филип Китов, директор Маркетинг и комуникации в представителя на марката Балкан Стар Аутомотив. „В юбилейната за нас година, положихме началото на MercedesTrophy в България и вярваме, че предложихме на своите потенциални и настоящи клиенти незабравимо голф-изживяване„, допълни той.

Mercedes-Benz и голфа
Mercedes-Benz се включва в професионалния голф през 1987 г., когато спонсорира турнира German Masters, организиран от Бернхард Лангер и провеждан в Щутгарт по това време. Това е първият професионален турнир с международна значимост, проведен в Германия. През 1990 г. Mercedes-Benz дава и името на турнира (Mercedes German Masters), а от 2007 г. той се провежда като Mercedes-Benz Championship в Кьолн-Пулхайм и е част от календара на PGA European Tour. В САЩ от 1994 г. Mercedes-Benz е основен спонсор на Tournament of Champions, който през 2000 г. прерасна в Mercedes-Benz Championship и се провежда в Капалуа на о-в Хавай. От 2008 г. брандът с трилъчата звезда е ексклузивен автомобилен партньор на най-престижния турнир в света на голфа – U.S. Masters в Огъста, Джорджия/САЩ. От тази година Mercedes ще си партнира с още два от четирите турнира от Големия шлем – The British Open и U.S. PGA Championship.

Аматьорски серии
Mercedes-Benz присъства активно и в света на аматьорския голф от 1989 г. MercedesTrophy е серия от турнири за аматьори, в която през 2010 г. участваха повече от 57,000 играчи от над 50 страни. Състезателите се борят за място на Световния финал в Щутгарт, където се определят най-добрите индивидуални играчи и най-добрия национален отбор.