Начало Автомобили Български специалисти проектират софтуерни решения за автомобилната индустрия

Български специалисти проектират софтуерни решения за автомобилната индустрия

49
0

В българският офис на Johnson Controls е на път да стане най-големия технологичен център за електроника в международната компания. Тя е световен пазарен лидер в областта на автомобилните системи, управлението и контрола на съоръженията. На автомобилния пазар фирмата е основен доставчик на интегрирани седалкови (опорни) и интериорни системи и акумулатори. Компанията работи за най-известните автомобилни марки по света като Alfa Romeo, Audi, BMW, Chrysler, Citroen, Fiat, Ford, Honda, Jeep, Jaguar, Lancia, Land Rover, Mazda, Mercedes-Benz, Mitsubishi, Nissan, Opel, Peugeot, Porsche, Renault, Rolls-Royce, Saab, Seat, Skoda, Suzuki, Toyota, VW, Volvo и др.
В компанията вече работят над 320 български софтуерни специалисти и инженери. Освен това ще бъдат наети още 150 квалифицирани български служители, които ще работят в сферата на разработването на нови продукти и тяхното тестване.
„Българският офис е от много голямо значение за региона. Johnson Controls разполага с над 250 предприятия по света, но само 5 технологични центъра за електроника, базирани в САЩ, Франция, Германия, а вече и в България,” обясни Томас Патцелт.
Johnson Controls развива дейност в България от пет години. Новият офис предлага отлична работна обстановка и широко работно пространство – 4105 кв. м. Компанията предлага не само добри възможности за изграждане на кариера, но и подпомага професионалното развитие на своите служители чрез обучения и квалификационни курсове, както на местно ниво, така и в чужбина.
„Ние искаме да наемем квалифицирани и мотивирани хардуерни и софтуерни специалисти, които да помагат при разработването на технологии, следващи последните тенденции в този сектор. Освен това ние търсим не само висококвалифицирани професионалисти, но и начинаещи в тази област. Студенти, които търсят опит в компании, винаги са добре дошли,” заяви Росен Филипов, позовавайки се на съвместната работа на Johnson Controls с българските университети.
Служителите в софийския офис на компанията обединяват усилия на международно ниво с технологичните центрове във Франция и Германия. Основните задачи на българските специалисти са в областта на разработването на софтуерни решения за автомобилната индустрия по индивидуални поръчки като допълнение към проектирането на хардуерни и механични устройства за електрониката.
Обширните потребителски изследвания, отличните експертни знания в областта на дизайна и над 20-годишният опит в разработването и производството на автомобилна електроника, както и познаването на електронната автомобилна архитектура, гарантират удобни за ползване продукти с красив дизайн, ергономичност и функционалност. „Ето защо не е изненадващо, че можем да разчитаме на клиенти сред всички известни производители на автомобили – на практика всички марки познати на българския пазар – Alfa Romeo, Audi, BMW, Chrysler, Citroen, Fiat, Ford, Honda, Jeep, Jaguar, Lancia, Land Rover, Mazda, Mercedes-Benz, Mitsubishi, Nissan, Opel, Peugeot, Porsche, Renault, Rolls-Royce, Saab, Seat, Skoda, Suzuki, Toyota, VW, Volvo и др.,” обясни Росен Филипов.

Допълнителна информация за компанията Johnson Controls:

Johnson Controls е световен пазарен лидер в областта на автомобилното интериорно оборудване, енергийните решения и ефикасното управление и контрол на сгради и съоръжения. Компанията има 136 000 сътрудници в над 1000 фирмени клона, както и клиенти в над 125 страни по света. Фирмата е доставчик на иновативни автомобилни интериорни системи, които допринасят за повече удобство, сигурност и удоволствие при шофиране. В областта на строителството Johnson Controls предлага продукти и услуги, свързани с оптимизирането на енергопотреблението, включително на комфорта и сигурността.
Портфолиото на компанията за автомобилния бранш включва системи за седалки, контролни табла и кабини, системи за врати и люкове, вътрешна електроника и управление на енергийните разходи. Освен това фирмата доставя акумулатори за МПС и хибридни превозни средства. Компетентна е и по въпросите на системната техника и услугите. Johnson Controls (индекс на Нюйоркската фондова борса – JCI) е основана през 1885 г. със седалище в Милуоки, Уисконсин. Европейската централа се намира в Буршайд, Германия.
За повече информация, моля посетете: www.johnsoncontrols.com.