Начало Автомобили Балкан Стар представя Mercedes E-Class, CLA и Мitsubishi Space Star на автосалона

Балкан Стар представя Mercedes E-Class, CLA и Мitsubishi Space Star на автосалона

182
0

Балкан Стар, компанията официален вносител на Mercedes-Benz, представя Mercedes E-Class, CLA и Мitsubishi Space Star на Автомобилен салон София 2013.

E-Class е символ на бранда и причина за лоялността на неговите клиенти – каза при представянето му г-жа Катя Боянова, търговски директор в Балкан Стар за Mercedes-Benz.

Тя специално отбеляза, че над 2000 детайла в модела са напълно нови, а 11 са новите технологии специално в областта на безопасността.

CLA пък е вдъхновен от успеха на купето с 4 врати CLS, което предизвика фурор след появата, но е по-компактен от него и по-достъпен като цена. Този автомобил е представител на новата гама модели Mercedes-Benz, предназначени за така нареченото Y поколение, чиято възраст е с 10 години под тази на традиционните клиенти. Не на последно място CLA е забележителен с това, че е колата с най-нисък коефициент на челно съпротивление, която се произвежда серийно. При този модел този показател е 0,22.

Компанията, която представлява у нас и Jeep, а е дилър и на продуктите на Renault-Nissan, представя и новото Mitsubishi Space Star. Моделът е завръщане към класическите пропорции на модел от B сегмента. Той е по-къс с цели 23 см от предишния модел в този клас на японците – Colt, но е само с 9 см по-къс в купето и има със 7 см по-дълъг багажник. Той ще се предлага с два бензинови двигателя 1,0 и 1,2 литра и вече спечели цял куп награди за своята екологичност и икономичност. Автомобилът е за петима пътника и ще е стандартно оборудван с 6 въздушни възглавници и завеси.

Компанията представя още и ASX с фейслифт, както и отлично стартиралият на пазара Outlander, а в зала 4 е показан новият Jeep Grand Cherokee.