Начало MotoGP News Баная получи разрешение да участва в Мизано

Баная получи разрешение да участва в Мизано

256
0
Франческо Баная, Дукати
Франческо Баная, снимка Дукати

Франческо Баная ще участва в Мизано. Пилотът на Дукати получи лекарско разрешение да се включи в домашния си рейс уикенд на италианското трасе. Баная няма да има съотборник този уикенд заради контузията на Енеа Бастианини.

Баная катастрофира в началото на Гран при на Каталуния. Действащият световен шампион имаше ужасяващ хайсайд и падна по средата на трасето. По-голямата част от неговите съперници успяха да го заобиколят. Не такъв беше случаят с Брад Байндър от КТМ, който мина през крака на Баная

Инцидентът с участието на Баная предизвика развяването на червен флаг и спиране на надпреварата. Италианецът бе в съзнание след ужасяващото падане и бе откаран с линейка в медицинския център на трасето, а после транспортиран в болница в Барселона.

За щастие, Баная не получи никакви тежки фрактури. Състезателят на Дукати се отърва само с няколко охлузвания. Баная започна подготовката си за Мизано веднага след като излезе от болницата. Целта му беше да се включи в домашната си Гран при на Сан Марино.

По-рано днес Баная отново бе прегледан от лекарски екип. Пилотът на Дукати получи разрешение да се включи в състезателния уикенд на пистата „Мизано“.

„В неделя вечерта се прибрах вкъщи с отбора и си починах малко. След това започнах да се подготвям, за да съм готов да се върна на пистата в Мизано. Както се надявам, лекарите ми дадоха разрешение да участвам този уикенд. Така ще мога да изляза на пистата в петък за първата тренировка от домашната ми Гран при“, сподели Баная.

„Гран при на Сан Марино винаги е специално събитие за нас, италианските пилоти и особено за нас, пилотите на Дукати. Ще направя всичко възможно, за да мога да се състезавам в събота и неделя“, добави състезателят на Дукати.

Междувременно Енеа Бастианини започна възстановяването си от травмите, които получи в Барселона. Италианецът претърпя успешна операция по-рано тази седмица. Бастианини със сигурност пропусна както Мизано, така и стартовете в Индия и Япония. От Дукати обявиха, че никой няма да замества Бастианини в Мизано. Същевременно тестовият пилот на Дукати Микеле Пиро ще кара с уайлдкард.