Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Барикело и Браун GP с още едно впечатляващо представяне

Барикело и Браун GP с още едно впечатляващо представяне

30
0

Отборът на Браун GP се върна днес към тестовата си програма, като този път новосформираният тим тества на испанската писта Херес. Това фактически е вторият тест за тима, чиято кола BGP 001 дебютира в Барселона миналата седмица.

В последния тридневен тест преди старта на тазгодишния сезон отборът ще направи последните корекции по автомобила си, преди първото състезание в Мелбърн, което ще се проведе само след две седмици.

Днес зад волана на BGP 001 бе Рубенс Барикело. Бразилецът завъртя общо 107 обиколки на Херес, като вниманието му бе насочено към работа по настройките и изпитания на различни смеси гуми. Също така той направи и няколко стартови симулации.

„Днешният ден бе добър за нас и успяхме да направим над сто обиколки. На Херес е по-топло, отколкото беше в Барселона миналата седмица, но пък температурите тук се доближават повече до тези, които ни очакват на първите няколко състезания, така че това е една добра подготовка за мен и за автомобила.

Колата отново се представи много добре, а ние научаваме все повече и повече за характеристиките й с всеки изминал ден”,
заяви бразилския пилот.

Барикело ще кара колата и утре сутринта, след което ще я предаде на съотборника си Дженсън Бътън, който ще я пилотира през втората част от утрешния тест.