Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Барикело: Може би е време да се насладя на семейството си

Барикело: Може би е време да се насладя на семейството си

41
0
Рубенс Барикело

От няколко дни вече е ясно, че Рубенс Барикело няма да бъде пилот на Уилямс през 2012 г. Дали въобще ще намери място във Формула 1 за предстоящия сезон обаче не е съвсем ясно. Като цяло повечето кокпити вече са раздадени и възможните отбори са само два. Изглежда обаче, че бразилецът не се интересува от въпросните екипи.

Поне според изявленията на Барикело изглежда, че неговата дългогодишна кариера е пред своя край.

„Мисля, че вече спрях да се оглеждам. Може би е време през тази година да се насладя на семейството си“, заяви Барикело пред GMM. „Страстта ми към високите скорости обаче едва ли ще се укроти.“

Явно е, че въпреки напускането на Формула 1, Рубенс Барикело вече мисли за кариера и в друга серия. Неговият приятел Тони Канаан с удоволствие би приветствал бразилеца в сериите Индикар. Барикело обаче не смята това за възможност.

„Сигурно е че няма да се състезавам по американските овали“, категоричен е Барикело. Това обещание той е дал на своята съпруга „и смятам да го удържа“. Това че той ще бъде наследен от своя сънародник Бруно Сена, според новия пилот на Уилямс не трябвало да повлияе на тяхното приятелство.

„В автомобилните състезания и особено във Формула 1 винаги е възможно, да изместиш някого от мястото му“, обясни Сена покрай привличането си в Уилямс. „Това обаче не е нещо лично. Просто спортът е такъв и съм сигурен, че Рубенс е наясно с това. Винаги сме имали чудесни отношения с него и се надявам това да не се промени.“